Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Mikkelinpäivä on enkelien päivä

Kirkon tiedotuskeskus

Mikkelinpäivä on enkelien päivä

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2015 klo 14:29
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Mikkelinpäivä on kirkkovuoden syyskaudelle sijoittuva suuri juhlapäivä. Seurakuntien lapsityössä se on yksi kirkkovuoden tärkeimmistä päivistä.

Mikkelinpäivä on erityisesti enkelien päivä. Sitä on vietetty enkelien ja lasten yhteisenä juhlapyhänä, koska Jeesus antoi lapsille erityisen arvon. Päivän evankeliumissa Jeesus asettaa lapsen esikuvaksi aikuisille: "..ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan.”

Myös lasten ja enkelien välinen yhteys on Jeesuksen mukaan ainutlaatuinen:

"Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja.”

Enkelit eivät kulje omalla asiallaan, vaan he täyttävät niitä tehtäviä, jotka Jumala heille antaa.

Raamatun enkeleillä on monenlaisia tehtäviä. Usein heidät kuvataan Jumalan sanansaattajina. Enkeli ilmoitti Marialle, että hänestä tulee Jeesus-lapsen äiti. Ensimmäisenä jouluyönä enkelit lauloivat Jumalalle ylistystä ja kertoivat Jeesus-lapsen syntymästä. Enkelit lohduttivat Jeesusta Getsemanen puutarhassa. Enkeli vieritti kiven Jeesuksen haudan suulta, ja kertoi sureville naisille iloisanoman Jeesuksen ylösnousemuksesta.

Raamatun viesti enkeleistä on lohdullinen. Enkelien tehtävä on myös suojella ja varjella ihmisiä. Psalmin 91 mukaan Jumala antaa enkeleilleen käskyn ”varjella sinua kaikilla teilläsi. He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.”

Mikkelinpäivä on saanut nimensä enkeli Mikaelista, joka kristillisessä perinteessä on yksi kolmesta arkkienkelistä eli ylienkelistä. Kaksi muuta ovat Rafael ja Gabriel. Gabriel mainitaan enkelinä, joka ilmoitti Marialle Jeesuksen syntymästä. Enkeli Mikaelia on pidetty myös taivaallisten sotajoukkojen johtajana.

Mikkelinpäivän evankeliumi: Matteus 18:1-6 (7-9) 10

Mikkelinpäivää vietetään tänä vuonna 4. lokakuuta.

Kuva kirkkovuoden tekstiin löytyy kirkon kuvapankista.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs