Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » MGtH:n ja Leif Nummelan ensiesitys Kansanlähetyspäivillä

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

MGtH:n ja Leif Nummelan ensiesitys Kansanlähetyspäivillä

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2014 klo 11:47
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kansanlähetyspäivillä Jyväskylässä nähdään ja kuullaan ensimmäistä kertaa Raamatun punainen lanka -kevytversio. MGtH ja raamatunopettaja Leif Nummela ovat tehneet Raamatun punainen lanka –opetussarjasta musiikillisen konserttikokonaisuuden. Se koostuu lauluista ja lyhyistä puheista, jotka vievät kuulijan Raamatun ydinsanoman ääreen.

Leif Nummela on pitänyt Raamatun punainen lanka -opetussarjoja vuodesta 2000 lähtien. Sitä on esitetty yli sadassa seurakunnassa.

"Raamattu alkaa ihmisen luomisesta ja jatkuu kertomuksella ihmisen kapinasta. Loput Raamatusta kertoo siitä, miten Jumala aloitti valtaisan pelastusoperaation ihmisen saattamiseksi takaisin yhteyteensä. Tämä Jeesukseen Kristukseen keskittyvä kertomus Jumalan suuresta pelastusoperaatiosta on Raamatun punainen lanka," Leif Nummela kertoo.

Siinä missä opetussarjan opetukset kestävät päivästä kolmeen päivään, paneudutaan kevytversiossa niihin tunnissa.

”Tavoitteemme on musiikin, laulujen ja lyhyiden puheiden kautta avata kuulijoille sitä, miten Raamattu on yksi yhtenäinen kertomus Jumalan rakkaudesta häntä pakenevaa ihmistä kohtaan, Leif Nummela summaa"

Toive toteutuu

Folkrock-yhtye MGtH on yhdessä Leif Nummelan kanssa toteuttanut Raamatun punainen lanka konserttikokonaisuuden televisiostudiossa. Ohjelmasta tehty DVD on herättänyt kiinnostusta ja sitä on käytetty esimerkiksi rippikouluissa. Seurakunnat ovat myös kyselleet kokoonpanoa tilaisuuksiinsa. Bändin keulahahmo Mikko Nikula iloitsee, että Kansanlähetyspäivillä Jyväskylässä he vihdoinkin pääsevät esittämään konserttikokonaisuuden suoraan yleisölle.

” Olemme keikkailleet tahoillamme samalla asialla evankeliumin hyväksi. Bändimme musiikilla ja Leifin opetuksilla on sama päämäärä: tehdä Raamatun sanomaa tunnetuksi. On inspiroivaa yhdistää laulut ja voimakkaat, ytimekkäät puheenvuorot."

Raamatun punainen lanka -kevytversio esitetään Kansanlähetyspäivillä perjantaina 4. heinäkuuta kello 19.00 Hipposhallissa.

Leif Nummelan Raamatun punainen lanka on saatavissa myös kirjana, jota on käännetty jo kuudelle eri kielelle.

Lisätietoja Kansanlähetyspäivistä: www.kansanlähetyspäivät.fi

 

 

Liitetiedostot

Lisätietoja: Kansanlähetyspäivien johtajat: Donkki-lehden toimitussihteeri Mika ”Jurvis” Järvinen
jurvis (at) sekl.fi
050 3801 426
Kansanlähetysopiston nuorisotyölinjan linjavastaava Laura Järvinen
laura.jarvinen (at) sekl.fi
044 4477 805
Huhtasuon alueseurakunnan aluekappalainen Mauri Tervonen
mauri.tervonen (at) evl.fi
050 549 7031
Kansanlähetysopiston lähetyslinjan linjavastaava Timo Tuikka
timo.tuikka (at) sekl.fi
044 5651 391

SEKL, Opistotie 1, 12310 RYTTYLÄ

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. 72 lähetystyöntekijäämme toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä, Oseaniassa ja Aasiassa. He tukevat seurakuntien toimintaa, ovat mukana opetus- ja raamatunkäännöstyössä ja tekevät työtä paikallisten ihmisten elinolosuhteiden parantamiseksi.

Kotimaassa Kansanlähetyksellä on 17 piirijärjestöä, jotka järjestävät toimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs