Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Merimiehille nettikahvila Hernesaareen

Suomen Merimieskirkko ry

Merimiehille nettikahvila Hernesaareen

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2015 klo 16:32
Julkaisija: Suomen Merimieskirkko ry

Suomen Merimieskirkon ja MEPAn yhteishankkeella tuetaan risteilyalusten työntekijöitä


Ulkomaisten risteilyalusten kausi Helsingissä käynnistyi jälleen toukokuun alussa. Valtavat risteilyalukset tuovat tuhansittain merenkulkuhenkilöstöä pääkaupunkiin. Risteilysesongin ajaksi Suomen Merimieskirkko ja Merimiespalvelutoimisto (MEPA) avasivat merimiehille palvelupisteen Hernesaaren satama-alueelle, saapuvien laivojen välittömään läheisyyteen.

Cruise Crew Lounge ANCHOR -nimeä kantava palvelupiste tarjoaa merimiehille nettikahvilan, pienen myymälän ruoka-, hygienia- ja matkamuistotarvikkeineen, kuljetus- ja urheilupalveluita sekä keskustelu- ja sielunhoitoapua.

Palvelupisteen perustamiselle oli suuri tarve, sillä viimeisten kymmenen vuoden aikana Helsinki on vakiinnuttanut paikkansa risteilyalusten Itämeri-kohteena. Tänäkin kesänä kaupunkiin odotetaan yli 250 risteilyalusta, joista noin 120 suuntaa kulkunsa Hernesaaren kahdelle laiturille.

Risteilyalusten miehistöjen työsopimukset ovat usein 8-11 kuukauden mittaisia. Osalle työntekijöistä myös pysähdykset satamissa ovat työntäyteisiä. Laivojen lähellä sijaitsevat palvelukeskukset mahdollistavat sen, että työntekijät pääsevät tauoillaan kätevästi ja edullisesti nettiin sekä saavat pidettyä yhteyttä perheeseensä ja kotimaahansa.

Hernesaaren toimipiste on avoinna toukokuusta syyskuuhun aina silloin, kun laiturissa on risteilyalus. Cruise Crew Lounge ANCHOR on toiminnassa jo toista vuotta. Viime kesänä sen palveluita käytti noin 6 000 merenkulkijaa 77 eri maasta. Eniten vieraita saapui Kaukoidästä ja Euroopasta. Suurin kansallisuusryhmä tuli Filippiineiltä.

Lisätietoja:

Suomen Merimieskirkon yhteyspäällikkö Katri Oldendorff, p. 040 192 0106, katri.oldendorff@merimieskirkko.fi
www.merimieskirkko.fi/328-helsinki-hernesaari
https://www.facebook.com/anchorlounge

Otamme mielellämme median edustajia vastaan tutustumiskäynnille Hernesaaren toimipisteellemme. Haastatteluajoista kannattaa sopia Suomen Merimieskirkon tiedottajan ja Hernesaaren toimipisteen satamakuraattorin Heli Lomun kanssa, p. 040 480 2733 tai heli.lomu@merimieskirkko.fi.

Liitteenä olevia valokuvia voi asiayhteydessä käyttää vapaasti. Kuvaajan (Heli Lomu) nimi on mainittava.

Liitetiedostot

Suomen Merimieskirkko, kaikkien liikkuvien ihmisten yhteisö ja kirkko, on vuonna 1875 perustettu yleishyödyllinen hyväntekeväisyysyhdistys. Toiminnan harjoittamiseksi ja rahoittamiseksi pidämme yllä kaikille avoinna olevia merimieskirkkoja, joita on Suomessa 8 paikkakunnalla ja muualla Euroopassa 7 paikkakunnalla. Lisäksi teemme onnettomuuksia ennaltaehkäisevää laivakuraattorityötä Itä- ja Pohjanmerellä sekä matkapappityötä Kaakkois-Aasiassa. Merimieskirkko on koti kaukana kotoa.http://www.merimieskirkko.fi/ ja http://www.facebook.com/Merimieskirkko

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs