Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Mediamission uutiskooste 19.9.

Mediamission uutiskooste 19.9.

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2011 klo 19:34
Julkaisija: Mediamissio

Mahdollisuus muutokseen -mediatapahtuma 15.9.-15.10.2011

 

Mediamissio vastaa peruskysymyksiin

 

- Ihmisiä eniten askarruttava kysymys on BBC:n tekemän kyselyn mukaan elämän tarkoitus. Toisella sijalla on kysymys Jumalaa olemassaolosta ja sitä seuraavilla kysymykset onnen mahdollisuudesta ja rakkauden lähteestä. Nämä ovat syitä myös mediamissioiden järjestämiseen, jotta ihmiset voisivat löytää todellisen vastauksen kysymyksiinsä, sanoi toiminnanjohtaja Hannu Haukka Mahdollisuus muutokseen -mediatapahtuman tiedotustilaisuudessa maanantaina Helsingissä.

 

Kuukauden kestävä mediatapahtuma käynnistyi Helsingissä viime viikolla. Kampanja nostaa näkyville kertomuksia siitä, miten Jumala voi muuttaa elämän. Tarinat kuuluvat ja näkyvät televisiossa ja radiossa, busseissa ja metroissa, ulkomainostauluissa, lehdissä, internetissä ja sosiaalisessa mediassa. Valtakunnallisten radio- ja tv-kanavien kautta ne näkyvät ja kuuluvat myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Tarinansa kertojina on sekä julkisuudesta tuttuja nimiä että tavallisia suomalaisia. Oman elämänsä muutoksesta kertovat muun muassa murhatuomiota istuva Lauri "Late" Johansson, ortopedi Sakari Orava, pikaluistelija Mika Poutala, viestintäjohtaja Taneli Hassinen, kitaralegenda Jukka Tolonen ja Miss Universum Anne Pohtamo.

Mediamission takana on noin 73 kristillistä pääkaupunkiseudun seurakuntaa ja järjestöä. Sen pääkoordinaattori IRR-TV on ollut mukana toteuttamassa vastaavia suurkaupunkimissioita mm. Venäjällä, Intiassa ja Nepalissa. Suomessa järjestettävä tapahtuma on ensimmäinen laatuaan Länsi-Euroopassa.

- Suurkampanja sähköisissä medioissa alkoi täydellä teholla maanantaina 19.9. Mainoskanavina on mm. paikallisia ja valtakunnallisia radio- ja televisiokanavia, kertoi apulaistoiminnanjohtaja Ari Talja. Hänen mukaansa mainonta ja ohjelmat eri kanavilla tavoittavat käytännössä jokaisen alueen asukkaan neljän viikon aikana.

Puhelinkeskus päivystää ympäri vuorokauden koko kampanjakuukauden ajan puhelinnumerossa 0800-135135. Päivystäjien kanssa soittajilla on mahdollisuus henkilökohtaiseen keskustelun mieltään askarruttavista kysymyksistä. Keskuksen kautta on mahdollisuus tilata ilmainen Elämäsi muutos -kirja. Se toimitetaan tilaajan toiveen mukaan joko postitse tai henkilökohtaisesti. Kirja on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

- Mediamission järjestäminen lähti liikkeelle suuresta tarpeesta. Mediatapahtuma oli tarjolla koeteltuna formaattina, joka antaa paikallisille seurakunnille mahdollisuuden tehdä omaa työtään ja saada sen taakse suurkampanjan tuen ja julkisuuden, perusteli Lähetysseurakunnan pastori Markku Tuppurainen seurakuntansa mukana oloa mediakampanjassa. Hän on myös tapahtumaa valmistelleen päätoimikunnan puheenjohtaja.

- Tämä mediamissio on juuri sitä perustyötä, jota seurakunnan kuuluukin tehdä, totesi Vuosaaren seurakunnan kirkkoherra Jussi Mäkelä tiedotustilaisuudessa. Vuosaaressa kampanjayhteistyötä tehdään muiden paikallisten seurakuntien kanssa.

- Kun tarjolla on tällainen tapahtuma, miksi seurakunta ei oviaan avaisi, säesti Roihuvuoren seurakunnan kirkkoherra Pekka Kaskinen.Muutostarinat puhuttelevat miljoonia

Suomalainen medialähetysjärjestö IRR-TV on organisoinut kaupunkimissioita yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa yhteensä 56 suurkaupungissa. Vuodesta 2003 niitä on ollut Venäjällä, Ukrainassa, Keski-Aasiassa, Lähi-idässä, Kaukoidässä ja Intiassa. Lisäksi kampanja on järjestetty kymmenissä pienemmissä kaupungeissa. Tuoreimmat ovat olleet Nepalissa, Intiassa, Israelissa, palestiinalaisalueilla, Guyanassa ja Ural-vuoriston Permissä.

Yhteenlaskettuna suurkaupungeissa järjestetyt mediakampanjat ovat tavoittaneet jopa 140 miljoonaa ihmistä. Suomessa käynnistynyt mediamissio on ensimmäinen laatuaan läntisessä Euroopassa. Sen odotetaan tavoittavan valtakunnallisten medioiden kautta jopa 2 miljoonaa suomalaista.

Ensi vuonna on suunnitteilla vastaava tapahtuma Turkuun ja Tallinnaan. Alustavia kutsuja mediatapahtumien järjestämiseen on tullut 15 miljoonakaupungista viidessä maanosassa, muun muassa Ruotsista, Norjasta, Ranskasta, USA:sta ja Kanadasta.

 

---

Lisätietoja:
Jussi Mursula
kampanjatiedottaja
0400-941489
jussi@mursula.net

 

Mahdollisuus muutokseen tapahtuman lehdistötiedotteet:
http://www.mahdollisuusmuutokseen.fi/info/press/Kampanjasivut nyt suomeksi - ruotsiksi -englanniksi:

http://www.mahdollisuusmuutokseen.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs