Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Maria Immonen Luterilaisen maailmanliiton johtotehtävään

Kirkon tiedotuskeskus

Maria Immonen Luterilaisen maailmanliiton johtotehtävään

Nimitys.
Julkaistu: 22.06.2015 klo 08:42
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Luterilaisen maailmanliiton neuvosto on valinnut FM Maria Immosen (46) Maailmanpalvelu-osastonsa johtajaksi seuraavaksi viideksi vuodeksi. Immonen valittiin kyseiseen johtotehtävään ensimmäisenä naisena.

Immonen on toiminut Maailmanpalvelun apulaisjohtajana vuodesta 2014. Hän työskenteli Maailmanpalvelussa myös vuosina 2003–2008. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöpäällikkönä.

Luterilainen maailmanliitto (LML) on luterilaisten kirkkojen yhteisö ja yhteistyöjärjestö. Maailmanpalvelu on sen suurin osasto ja merkittävä toimija humanitaarisen avun antajana. Se toimii mm. kaikkein vaikeimmilla kriisialueilla, kuten Keski-Afrikan tasavallassa, Kamerunissa, Etelä-Sudanissa, Syyriassa ja Irakissa. Työtä koordinoidaan Genevestä.

Luterilainen maailmaliitto perustettiin vuonna 1947 kirkkojen välisen yhteistyön edistämiseksi. Se tukee taloudellisesti ja koulutuksellisesti jäsenkirkkojensa ihmisoikeustyötä ja maailmanrauhan edistämistä. Jäsenkirkkoja on kaikissa maanosissa yhteensä 144. LML edustaa yli 72 miljoonaa luterilaista.

Lisätietoja:

Kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen, Kirkkohallituksen Ulkoasiain osaston johtaja, p. 040 5221 464

Valokuva Maria Immosesta Kirkon kuvapankissa

 

 

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs