Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Lähetysseura: 0,7-tavoite karkaa taivaanrantaan

Suomen Lähetysseura

Lähetysseura: 0,7-tavoite karkaa taivaanrantaan

Tiedote.
Julkaistu: 06.04.2016 klo 12:01
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseura on huolissaan Suomen hallituksen kehysriihen lyhytnäköisestä päätöksestä leikata vielä 25 miljoonaa kehitysyhteistyöstä vuodesta 2018 lähtien. Määrärahat ovat kehyskaudella keskimäärin 0,39 prosenttia bruttokansantulosta.

– Hallituksen päätös osoittaa piittaamattomuutta sen omista tavoitteista. Hallituksen uusi kehityspoliittinen selonteko korostaa Suomen pitkäaikaista sitoumusta osoittaa 0,7 prosenttia bruttokansantulosta kehitysyhteistyöhön. Leikkausten valossa herää kysymys, onko 0,7-tavoite Suomelle vitsi, sanoo Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen.

Leikkaussumma on pieni koko valtion budjetissa, mutta kipeä isku jo karsittuun kehitysyhteistyöbudjettiin. Hallitus leikkasi viime vuonna kehitysyhteistyöstä 43 prosenttia, minkä seurauksena myös Lähetysseura joutuu lopettamaan 17 hanketta ja supistamaan useita hankkeita.

–Leikkauksista hinnan maksavat kaikkein köyhimmät. Jos uudet leikkaukset kohdistuvat järjestöpuoleen, Lähetysseura voi joutua leikkaamaan tukeaan esimerkiksi Zimbabwessa 12 sinnikkäältä, omistautuneelta isoäitiryhmältä. He huolehtivat kuivuuden riivaamassa maassa 500 lapsen hyvinvoinnista. Leikkaammeko heiltä? kysyy Rissanen.

Lisätiedot:

Ihmisoikeuksien erityisasiantuntija Tarmo Heikkilä, Suomen Lähetysseura
puh. 040 5900 006
tarmo.heikkila@suomenlahetysseura.fi

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs