Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Lähetysjohtaja Mika Tuovinen: Raamattu on Jumalan sanaa

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen: Raamattu on Jumalan sanaa

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2014 klo 15:05
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovisen puheen keskiössä Kansanlähetyspäivillä olivat Raamattu, herätys ja lähetys. Tuovinen muistutti, että meidän Jumalamme ei ole mykkä. Jumala ilmoittaa tahtonsa Raamatussa.

”Saarnatuolissa ei sanota:  ’Kuulkaamme, mitä apostoli Paavali ajattelee Jumalasta’ tai ’Kuulkaamme, mitä Markus sai kerran päähänsä’. Ei, vaan me sanomme kuulevamme Jumalan sanaa”, Mika Tuovinen sanoi.

Hän totesi, että Raamatun selkeydestä ja arvovallasta luopumisen vanavedessä kristityt kohtaavat monia ongelmia. Kun Raamattu menettää merkityksensä, käsityksemme Jumalasta muuttuu ja luomme omia jumaliamme.

”Kuulemme kirkossa usein, millainen on ’minun jumalani’. Ongelma on siinä, että Minunjumalani on usein ristiriidassa sen Jumalan kanssa, joka ilmoittaa itsensä Raamatussa. Yleisiä sanontoja ovat, että ’minun jumalani rakkaudessaan hyväksyy kaiken’ ja ’minun jumalani ei tuomitse’. Hyvä ystävä, älä anna pettää itseäsi aikamme erilaisilla jumalakuvilla, vaan mene itse lukemaan, mitä Raamattu sanoo Jumalasta. Vain tämä todellinen Jumala voi auttaa”, Mika Tuovinen painotti.

Raamatun arvovallan murentumisen myötä myös käsityksemme avioliitosta muuttuu.

”Jumala asetti avioliiton yhden miehen ja yhden naisen liitoksi. Kirkkomme opetuksessa ja kaikissa virallisissa dokumenteissa tämä on kirkkaasti sanottu. Muutospaine avioliiton vääntämiseksi toisenlaiseksi on kova, mutta meidän tulee pysyä siinä, mitä Raamattu tästäkin sanoo”, Tuovinen korosti.

Lähetysjohtaja muistutti myös, että kristinuskon ydinsanoma ei ole lähimmäisenrakkaus tai muut meidän tekomme, vaan Jumala ja hänen tekonsa meidän puolestamme. Lähetystyö ei ole ihmisten auttamista vain tämänpuoleisissa asioissa, vaan myös Jeesuksen sovituskuoleman esillä pitämistä.

”Jeesus on ainoa tie Jumalan luokse ja pelastukseen. Meidän tulee lähetystyössä hakeutua ennen kaikkea niille alueille, joissa Jeesusta ei vielä tunneta”, Mika Tuovinen linjasi.

Lisätietoja, tiedotteita, puheita ja kuvia: www.kansanlähetyspäivät.fi

 

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 72 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs