Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kohtaamisten keskellä -seminaari heinäkuussa

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kohtaamisten keskellä -seminaari heinäkuussa

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2014 klo 13:14
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kenen ohi kävelen? Miksi kukaan pysähtyisi kuuntelemaan?

Kohtaamisten keskellä – seminaari Jyväskylässä opastaa aitoon kuuntelemiseen ja ihmisen vierelle pysähtymiseen. Kurssi pidetään Hipposhallin auditoriossa torstaina ja perjantaina 3.7. - 4.7.

Perjantai alkaa klo 12 johdannolla Miksi kohtaisin. Sen jälkeen näyttelijä Antti Sevanto opastaa kiinnittämään huomiota omaan kommunikoinnin tapaan. Sevanto on teatteritaiteen maisteri. Hän on valmistunut ohjaajantyön koulutusohjelmasta Rose Bruford Collegesta Lontoosta. Sevanto on tunnettu sydämellisen hersyvistä kokoperheen teksteistään sekä teatterityöstään kirkon piirissä. Hän työskentelee parhaillaan musiikkiteatterikoulutuksen vastaavana opettajana Kansanlähetysopistossa Ryttylässä sekä ohjaaja-käsikirjoittajana Suomen Lähetysseuran Teatteri Kumben produktioissa.

Sirkka-Liisa Puoliväli Jyväskylän Katulähetyksestä kysyy, kenen ohi kävelen, ja opastaa syrjäytyneiden kohtaamiseen. Maija Leena Pelttari opastaa ihmisten kohtaamiseen kadulla otsikkonaan Miksi kukaan pysähtyisi kuuntelemaan.


Iltapäivällä klo 16 päivän oppeja testataan käytännössä Kirkkopuiston toimintapisteissä. Ilta päättyy Jumalan kohtaamisen eli iltaehtoolliseen ja Kansanlähetyspäivien talkoolaisten ja muiden vastuunkantajien siunaamisen iltakirkossa.

Perjantaiaamupäivän teema on lasten ja nuorten kohtaaminen sekä sielunhoidolliset keskustelut. Lasten kohtaamisesta puhuu Helena Vähäkangas ja nuorten maailmaa raottaa Ilkka Göös. Korvaksi lähimmäiselle eli avaimia sielunhoitoon antaa Merja Karjalainen. Iltapäivällä Lotta Tuominen puhuu kohtaamisista opiskelijamaailmassa, jossa yksilökeskeisyyden keskellä elää yhteisöllisyyden kaipuu, ja maahanmuuttajien parissa. Maahanmuuttajateemaa avaavat Maija Leena Pelttari ja Marianne Mäkeläinen. Päivän päätteeksi teatteritiimi havainnollistaa, miten Jeesus kohtasi ihmisiä.

Seminaariin liittyy myös Kasvokkain kadulla -tempaus 1.7. ja 3.7. Kävelykadulla ja Kirkkopuistossa. Tempauksessa kutsutaan ihmisiä Kansanlähetyspäiville ja tarjotaan muun muassa pysähtymishetkiä rentouttavan hieronnan parissa.

Seminaariin ennakkoilmoittautuminen ruokailun takia.

Lisätietoja:
www.kansanlähetyspaivat.fi

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 72 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs