Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kirkon eläkerahasto ylitti tuottotavoitteensa viime vuonna

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon eläkerahasto ylitti tuottotavoitteensa viime vuonna

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2016 klo 09:17
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon eläkerahastolle vuosi 2015 oli tuotoltaan hyvä. Eläkerahaston sijoitusten tuotto vuonna 2015 oli 6,2 prosenttia. Tuotto ylittää sijoitussuunnitelmassa asetetun kuuden prosentin tuottotavoitteen. Kirkon eläkerahaston tuotto oli erittäin hyvä verrattuna muihin eläketoimijoihin. Rahaston sijoitusten markkina-arvo oli vuoden 2015 päättyessä 1,3 miljardia euroa.

Eläkerahaston pitkän aikavälin nettotuotto (1991–2015) pysyi edelleen hyvänä, ollen vuoden lopussa 8,1 prosenttia. Osakesijoitukset tuottivat 10,2 prosenttia, korkosijoitusten tuotto oli 0,8 prosenttia tappiolla ja muut sijoitukset tuottivat 10,0 prosenttia.

Eläkerahasto sijoittaa vastuullisesti

Eläkerahaston kaikki varainhoitajat ovat allekirjoittaneet YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI). Tämä tarkoittaa, että varainhoitajat ovat sitoutuneet huomiomaan ESG-näkökohdat sijoitusprosessissaan ja kehittämään vastuullisen sijoittamisen käytäntöjään. ESG-näkökohdat tarkoittavat ympäristöön, yhteiskuntaan ja sijoituskohteena olevien yritysten hyvään hallintotapaan liittyviä seikkoja.

Eläkerahaston vastuullinen sijoitustoiminta kuuluu PRI:n vertailun mukaan parhaimman viiden prosentin joukkoon. Vertailuryhmänä toimivat muut PRI-periaatteet allekirjoittaneet, kansainväliset instituutiosijoittajat.

Vuoden 2015 keskeisin vastuullisen sijoittamisen teema oli ilmastonmuutos. Pariisissa solmittiin uusi maailmanlaajuinen ilmastosopimus. Instituutiosijoittajat ympäri maailmaa ovat vuoden aikana aktivoituneet ja tehneet sitoumuksen sijoitussalkkujensa hiilijalanjäljen mittaamiseksi ja vähentämiseksi. Kirkon eläkerahasto liittyi syksyllä Montréal Carbon Pledge -ilmastoaloitteeseen. Osallistumalla aloitteeseen eläkerahasto sitoutuu raportoimaan osakesijoitustensa hiilijalanjäljen kerran vuodessa.

Kirkon eläkerahasto vastaa kirkon henkilöstön eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Eläkkeet rahoitetaan työnantajilta ja työntekijöiltä perittävillä maksuilla.

Lisätiedot:
Eläkerahasto
Vastuullinen sijoittaminen
Salkunhoitaja Magdalena Lönnroth, p. 050 584 6912

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs