Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kirkkopalveluilta uusi verkkopalvelu vapaaehtoistoiminnan koordinointiin

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkopalveluilta uusi verkkopalvelu vapaaehtoistoiminnan koordinointiin

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2015 klo 11:30
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkopalvelut ry. tuo markkinoille täysin uuden verkkopalvelun vapaaehtoistoiminnan koordinointiin eri paikkakunnilla. Uusi palvelu avautuu osoitteessa vapaaehtoistyo.fi maaliskuun lopussa.

Uuden palvelun avaamisen taustalla on myös Kirkkopalvelujen koordinoiman Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoiminnan verkko-osoitteesta virinnyt kiista, joka on hidastanut vapaaehtoistoiminnan laajentumista ja kehittymistä.

Vapaaehtoistyo.fi on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon palvelu. Se on tarkoitettu kaikkien vapaaehtoistöitä tarjoavien järjestöjen ja seurakuntien sekä vapaaehtoistöistä kiinnostuneiden ihmisten palvelemiseen.

”Tehokkaan ja helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla kyetään tavoittamaan sellaisia asiakasryhmiä, joita perinteinen etsivä diakoniatyökään ei tavoita. Vapaaehtoistyo.fi-palvelun avunpyyntötoiminnosta luodaan yhden luukun periaatteella toimiva avunsaannin kanava, jonka kautta avunpyytäjälle pyritään järjestämään nopeasti tarvittavaa apua”, kehitysjohtaja Hannu Harri Kirkkopalveluista kuvailee.

Kirkkopalvelut koordinoi edelleen noin 40 paikkakunnalla Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa, joka on Yhteisvastuukeräyksen 2015 kotimaisena erityiskohteena. Toiminnan kautta autetaan erityisesti yksinäisiä, sairaita, taloudellisessa ahdingossa olevia tai muista syistä elämässään vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoiminta on Tampereen ev. lut. seurakunnissa kehitetty, jo 10 vuoden ajan käytössä ollut vapaaehtoistoiminnan malli, jonka valtakunnallinen koordinointivastuu siirtyi Kirkkopalvelut ry:lle lokakuussa 2014. Suurella Sydämellä on Kirkkopalvelut ry:n rekisteröity tavaramerkki.

”Valitettavasti olemme yllättäen joutuneet Suurella Sydämellä -verkkopalvelua koskevaan kiistatilanteeseen. Olemme hyvässä yhteistyössä Tampereen ev. lut. seurakuntayhtymän kanssa tehneet kaikkemme päästäksemme asiassa sovintoratkaisuun. Koska neuvottelut vastapuolen kanssa eivät ole johtaneet tuloksiin, olemme joutuneet jättämään kiistan viranomaisten ratkaistavaksi”, kehitysjohtaja Hannu Harri Kirkkopalveluista sanoo.

”Koska kiistan ratkaisun ajankohtaa ei pystytä arvioimaan, uuden palvelun avaaminen on asiakkaittemme ja yhteistyökumppaneittemme kannalta välttämätöntä”, Harri jatkaa. ”Pahoittelemme suuresti sitä, että kiista on jo mahdollisesti vaikeuttanut apua tarvitsevien ja avun antajien kohtaamista sekä toiminnassa mukana olevien seurakuntien, järjestöjen ja vapaaehtoisten työtä. Teemme kaikkemme, että toiminta jatkuu mahdollisimman sujuvana.”

Suurella Sydämellä -verkkopalveluun liittyvä kiista koskee ensisijaisesti vapaaehtoisverkoston domain-osoitteen suurellasydamella.fi omistajuutta ja liittyy aikaan ennen Suurella Sydämellä -koordinointivastuun siirtymistä Kirkkopalvelut ry:lle.

Kiistalla ei ole vaikutusta vuoden 2015 yhteisvastuuvaroin tehtävään avustustyöhön. Yhteisvastuuvaroin vapaaehtoispalvelua kehitetään ja laajennetaan koko maahan, jotta yhä useampi apua tarvitseva tulisi autetuksi. Yhteisvastuuvaroja ei käytetä uuden verkkopalvelun tekniikan toteuttamiseen. Sen rahoituksesta vastaa Kirkkopalvelut ry.

Lisätietoja:
Hannu Harri, kehitysjohtaja, Kirkkopalvelut ry, p. 044 712 4981, hannu.harri@kirkkopalvelut.fi (Vapaaehtoistyo.fi ja Suurella Sydämellä -toiminta)
Timo Takala, kehitysjohtaja, Tampereen seurakuntayhtymä, p. 0500 638 908, timo.takala@evl.fi  (suurellasydamella.fi-domainasia)

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs