Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kirkkoherra Teemu Laajasalo on Vuoden pappi

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkoherra Teemu Laajasalo on Vuoden pappi

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 19:30
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

JULKAISUVAPAA maanantaina 16.11. kello 19.30

Suomen kirkon pappisliiton hallitus on valinnut Vuoden papiksi 2015 Kallion seurakunnan kirkkoherran Teemu Laajasalon. Valinta julkistettiin Pappisliiton syysvaltuuston iltajuhlassa 16.11. Helsingissä.

Valinnan perusteluissa todetaan, että Teemu Laajasalo on luonut uusia toimintatapoja pääkaupunkiseudun jumalanpalveluselämään ja tuonut kirkkoa myönteisesti esille julkisuudessa. Hän osaa puhutella ja koskettaa helsinkiläistä erittäin haastavassa toimintaympäristössä.

Laajasalo on toiminut kirkon ja pappien äänenä useissa televisiokeskusteluissa ja väittelyissä. Hän on nostanut kirkon esille positiivisella tavalla ja esittänyt raikkaita ja perusteltuja näkökantoja.

Laajasalo on työskennellyt pappina Helsingin ydinkeskustassa kohta 19 vuotta. Kallion kirkkoherrana hän on toiminut 2,5 vuotta ja sitä ennen Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa eri tehtävissä, erityisesti Agricolan kirkon toiminnanjohtajana ja nuorisopappina.

Laajasalo on myös kasvatustieteen tohtori. Hän on opettanut ja kouluttanut eri oppilaitoksissa ja yrityksissä.

Vuoden pappi on syntynyt Helsingissä 1974. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1997 ja vihitty samana vuonna papiksi Helsingissä.

Vuoden papin harrastuksia ovat kitaran soitto, Korkeasaaressa käyminen ja työ. Hän on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.

Suomen kirkon pappisliitto on ammattijärjestö, johon kuuluu noin 90 % seurakuntapapistosta. Liitto toimii jäsentensä yhdyssiteenä ja huolehtii ammattialansa identiteettiin, koulutukseen ja ammatilliseen toimintaan liittyvistä asioista sekä kansainvälisistä ammatillisista yhteyksistä. AKI on Akavan jäsen. 

Teemu Laajasalon kuva tiedotteen liitteenä. Kuvaaja Jani Laukkasen nimi mainittava kuvan yhteydessä.

Haastattelupyynnöt: sihteeri Anna-Liisa Hyvönen, puh. 09 2340 3612, anna-liisa.hyvonen@evl.fi
Teemu Laajasalo, puh. 050 366 5989, teemu.laajasalo@evl.fi

Lisätietoja: Apulaistoiminnanjohtaja Merja Laaksamo, puh. (09) 4270 1506, 050 5423 664, merja.laaksamo@akiliitot.fi

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs