Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kirkkohallitus tukee työtä Lapin turistien parissa

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallitus tukee työtä Lapin turistien parissa

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2016 klo 14:48
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallituksen täysistunto jakoi istunnossaan 28.1.2016 määrärahoja ja kolehtituottoja Lapin matkailijoiden parissa tehtävään hengelliseen työhön yhteensä 165 000 euroa.

Kirkon keskusrahaston talousarvioon varatusta määrärahasta katetaan paitsi seurakuntien ja järjestöjen turistityötä Lapissa myös Muonion seurakuntaan sijoitetun Länsi-Lapin turistipapin työn kustannukset. Kirkkohallitus varasi määrärahasta 60 000 euroa Länsi-Lapin turistipapin työhön ja jakoi 45 000 euroa turistialueella toimivien seurakuntien ja järjestöjen kesken.

Lisäksi kirkkohallitus jakoi tunturikappeli- ja tiekirkkotoimintaan kerätyn kolehdin tuotosta yhteensä 60 000 euroa järjestöille sekä tunturikappelitoimintaan osallistuville Lapin seurakunnille.

Määrärahan ja kolehtituottojen määrät ja saajat verkkouutisen liitteenä osoitteessa evl.fi/uutiset

Lisätiedot:
Johtaja Kari Kopperi, p. 050 594 1317

Isostoiminnan linjaus 2016 otetaan käyttöön

Kirkossa toteutetaan vuosina 2016−2018 rippikoulu-uudistus. Uudistuksen tavoitteena on muun muassa vahvistaa rippikoulun ja isostoiminnan välistä yhteyttä.

Kirkkohallitus päätti täysistunnossa, että Isoja ihmeitä – Isostoiminnan linjaus 2016 otetaan käyttöön. Linjauksen tehtävä on luoda kirkon isostoiminnalle yhteisiä suuntaviivoja sekä tukea seurakuntia ja kristillisiä järjestöjä isostoiminnan paikallisessa kehittämisessä.

Lisätiedot:
Asiantuntija Jarmo Kokkonen, puh. 050 594 1316

Verotulojen täydennyksiä seurakunnille

Kirkkohallitus tasoitti seurakuntien tuloja yhteensä 1 211 603 eurolla. Verotulojen täydennystä myönnettiin niille seurakunnille, joiden verotulot olivat pieniä verrattuna seurakunnan jäsenmäärään.

Suurin täydennyssumma myönnettiin Pudasjärven seurakunnalle, 230 365 euroa. Myös muut eniten tukea saaneet seurakunnat olivat Oulun hiippakunnasta. Jakoperusteissa painottuvat harvaan asutut seurakunnat.

Verotulojen täydennystiedot kokonaisuudessaan verkkouutisen liitteenä osoitteessa evl.fi/uutiset

Lisätiedot:
kirkkoneuvos Leena Rantanen, p. 050 567 5372

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs