Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kirkkohallitus hyväksyi kolehtikohteiden kriteerit vuodelle 2016

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallitus hyväksyi kolehtikohteiden kriteerit vuodelle 2016

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2015 klo 10:16
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi 20.5.2015 kolehtien valintakriteerit vuodelle 2016. Kolehtien hakijoiden pitää ilmoittaa kohde mahdollisimman konkreettisesti, pääsääntöisesti projektitasolla. Kolehtia hakevan tahon, kuten järjestön, työn pitää olla riittävän vaikuttavaa tai merkittävää kirkon kannalta. Lähetysjärjestöille, jotka ovat tehneet kirkkohallituksen kanssa perussopimuksen, osoitetaan vähintään yksi kolehti kullekin.

Kirkkohallitus myös määritteli kolehdit ryhmittelemällä ne sillä perusteella, koska kolehti pitää kerätä ja minkälaista työtä kolehdin hakijat tekevät.  

Ensimmäisen ryhmän muodostavat kolehdit, jotka pitää kerätä tiettynä sunnuntaina. Tähän ryhmään kuuluvat kolehdin hakijoina muun muassa kirkon viralliset lähetysjärjestöt ja sellaiset kirkolliset järjestöt, joiden toiminta on koko kirkon toiminnan kannalta merkittävää.

Kolehdin saajana voi olla myös esimerkiksi sotaveteraanien ja -invalidien keskuudessa tehtävä hengellinen työ ja tunturikappelitoiminnan jumalanpalveluselämän ja sielunhoitotyön tukeminen.

Toiseen ryhmään kuuluvat kolehdit, jotka kerätään tiettyjen kuukausien aikana silloin, kun seurakunnalle parhaiten sopii. Tähän kategoriaan kuuluvat muun muassa päihde- ja kriminaalityö, ulkosuomalaistyö ja oppilaitos- ja nuorisotyö.

Kolmannen ryhmän muodostavat ne yhteisöt ja järjestöt, joiden toiminnan katsotaan rakentavan kirkon toimintaa, mutta jotka eivät kuulu määrättyjen kolehdinsaajien joukkoon. Nämä kolehdit seurakunta voi halutessaan sijoittaa omassa päätösvallassaan oleville kolehtipyhille.

Kirkkohallituksen määräämien kolehtien osuus kaikista käytettävissä olevista kolehtipäivistä on noin puolet.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Jukka Keskitalo. Yhteydenotot kansliapäällikköön: Anneli Vartiainen, p. 050 326 9019

Kirkon tietoturvamääräysten päivitykset hyväksyttiin

Lisäksi kirkkohallituksen täysistunto nimesi jäsenet Kirkon monikulttuurisen työn työryhmään kaudelle 2015-2018, vahvisti Lahden Salpausselän kirkon rakennuksia ja pihaa koskevat muutossuunnitelmat sekä Köyliön kirkon korjaussuunnitelmat ja hyväksyi päivitykset kirkon yleisiin tietoturvamääräyksiin.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs