Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kirkko on jälleen mukana Helsingin kirjamessuilla

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkko on jälleen mukana Helsingin kirjamessuilla

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 15:33
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkko näkyy omalla messuosastollaan kahden viikon kuluttua avattavilla Helsingin kirjamessuilla. Viime vuotista Usko hyvän tekemiseen -teemaa jatketaan osastolla 6H79. Messupappi on messukävijöitä varten paikalla kirkon osastolla. Vierailijoille jaetaan muun muassa virsikirjoja.

Sanaa ja musiikkia aamunavauksissa

Messuaamuina torstaista lauantaihin kello 10.15 Sibelius-lavalla on mahdollisuus osallistua aamunavaukseen. Torstaina 22.10. liikkuvassa aamunavauksessa huomioidaan erityisesti messujen nuoria kävijöitä. Perjantaina 23.10. vuorossa on ortodoksinen aamunavaus, jonka toteuttaa Helsingin ortodoksisen seurakunnan venäjänkielinen työ. Lauantaina messupäivän aluksi voi hiljentyä luterilaiseen aamurukoukseen, jossa Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin opiskelijoiden lauluryhmä esittää gregoriaanista musiikkia.

Messuosastolla on myös yleisöäänestys Vuoden kristillisestä kirjasta. Kilpailun voittaja ja yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan sunnuntaina 25.10. Voittajakirjan valitsee tänä vuonna kansanedustaja Jutta Urpilainen.

Piispat ja kirjailijat yhdessä lavalle

Vuosi sitten piispat tekivät debyyttinsä messujen kirjailijahaastatteluissa. Tänä vuonna lähes kaikki luterilaisen kirkon piispat tavataan kirjamessulavalla haastattelemassa kirjailijoita.

Torstaina 22.10. Turun piispa Kaarlo Kalliala haastattelee kirjailija Tuomas Teporaa ja Tampereen piispa Matti Repo kirjailija Risto Saarista. Perjantaina 23.10. kohtaavat arkkipiispa Kari Mäkinen ja kirjailija Asko Sahlberg, Mikkelin piispa Seppo Häkkinen ja kirjailija Annamari Marttinen, Espoon piispa Tapio Luoma ja kirjailija Teemu Keskisarja sekä Porvoon piispa Björn Vikström ja kirjailijat Susanna Alakoski ja Mathias Rosenlund. Sunnuntaina 25.10. Helsingin piispa Irja Askolan vieraana on kirjailija Leena-Maija Rossi.

Kirkon tiedotuskeskus striimaa piispojen kirjailijahaastattelut, ja niitä voi seurata suorana verkosta. Verkko-osoite ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Kirkkohallituksen jumalanpalvelus ja yhteiskunta -yksikön johtaja Pekka Rehumäki, p. 040 142 6673
Vuoden kristillinen kirja 2015 äänestys
Helsingin kirjamessut
Twitter: #kirjamessut

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs