Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kauneimmat Joululaulut ja Raskasta joulua yhteistyöhön

Suomen Lähetysseura

Kauneimmat Joululaulut ja Raskasta joulua yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 01.11.2013 klo 12:50
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Mitä yhteistä on Suomen Lähetysseuralla ja marras-joulukuun aikana 20 paikkakunnalla kiertävällä metallimusiikin konserttikiertueella? Ainakin rakkaus perinteisiin joululauluihin ja niistä inspiroituminen.

Tuottaja Erkka Korhosen perustama Raskasta joulua -projekti esittää ”sinfonista rockmusiikkia” eli perinteisiä ja tunnettuja joululauluja metalliversioina. Tulkintojaan esittävät muun muassa Nightwishin Marco Hietala, Sonata Arctican Tony Kakko, Teräsbetonin Jarkko Ahola, Voice of Finlandista tuttu Antti Railio ja monet muut suomalaisen metallimusiikin kärkinimet.

Raskasta joulua -kiertueella kulkee mukana Kauneimpien Joululaulujen keräyslipas, jonka avulla tummemmista tulkinnoista nauttiva musiikkivieras voi tehdä hyvää. Lisäksi Helsingin keikalla on suunnitteilla yllätystempaus, jossa Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut kajahtavat yhdessä Raskasta Joulua -ensemblen kanssa.

Jouluperinne muiden joukossa

Raskasta joulua -kiertue starttaa marraskuussa jo yhdeksännen kerran. Kuten Kauneimmista Joululauluista, siitäkin on tullut monille jo jouluperinne. Marraskuun alussa ilmestyi myös jo kolmas Raskasta Joulua -albumi.

– Kun tapaan ihmisiä, jotka kertovat Raskasta Joulua -konsertin olevan heidän tärkein jouluperinteensä, ja kuinka se on tuonut joulun takaisin heidän elämäänsä, tekee se minuun erittäin suuren vaikutuksen, Erkka Korhonen kertoo.

Miksi Raskasta Joulua sitten lähti yhteistyöhön Suomen Lähetysseuran Kauneimpien Joululaulujen kanssa?

– Lähetysseura on järjestö, joka tekee sen minkä lupaa. Lisäksi Kauneimpien Joululaulujen tämänvuotinen keräyskohde, vammaistyö, on mielestämme erittäin sopiva. Raskasta Joulua pystyy tarjoamaan omanlaisensa lisän Kauneimmat Joululaulut -konseptiin konserteillaan, Korhonen toteaa.

Raskasta Joulua -yhtyeen muodostavat Erkka Korhonen (kitara), Tuomas Wäinölä (kitara), Vili Ollila (koskettimet), Erkki Silvennoinen (basso) ja Mirka Rantanen (rummut). Solisteja on kolmesta kymmeneen konsertista riippuen. Helsingin Kulttuuritalolla solisteja on suurin mahdollinen määrä, kymmenen – ja Seinäjoella lavalla nähdään vierailevana tähtenä Paula Koivuniemi.

Tulkoon joulu raskaasti

Raskasta Joulua on kuvannut myös musiikkivideon, jolla on mukana yhteensä 16 artistia. Tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus, sillä koko kokoonpano ei ole koskaan ollut nauhoittamassa yhtä aikaa koko historiansa aikana. Tekijöiden mukaan tunnelma oli sanoinkuvaamaton.

Videoitu kappale on Pekka Simojoen kappale Tulkoon joulu, joka oli viimevuotisen Kauneimmat Joululaulut -äänestyksen kolmanneksi suosituin laulu. Videon voi käydä katsomassa YouTubessa.

Kauneimmat Joululaulut on Suomen Lähetysseuran 40 vuotta sitten yhdessä ev.lut. seurakuntien kanssa aloittama yhteislaulutapahtuma, jossa suomalaiset täyttävät kirkot 1. adventin ja loppiaisen välillä ja laulavat niitä kaikkein perinteisimpiä ja rakkaimpia joululauluja. Lähetysseura painattaa tilaisuuksia varten Kauneimmat Joululaulut -lauluvihkon. Tilaisuuksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran ulkomaiseen työhön.

www.raskastajoulua.com
www.kauneimmatjoululaulut.fi


Video

Lisätietoa: Jos kiinnostaa, mitä Pekka Simojoki ajattelee Tulkoon joulu -laulunsa metalliversiosta, sitä voi kysyä häneltä itseltään: puh. 0500 301 649,  simojoki@dlc.fi

Raskasta Joulua 2013 -keikat

15.11. Järvenpäätalo, Järvenpää
16.11. Kiva-sali, Salo
22.11. Martinus, Vantaa
23.11. Viking Grace, Turku
26.11. Eino Säisä-sali, Iisalmi
27.11. Lappia, Tornio
28.11. Raahesali, Raahe
29.11. Akustiikka, Ylivieska
30.11. Madetojan sali, Oulu
03.12. Lappeenranta-sali, Lappeenranta
04.12. Carelia-sali, Joensuu
05.12. Kuhmo-talo, Kuhmo
06.12. Törnävä-sali, Seinäjoki
07.12. Rauma-sali, Rauma
09.12. Sibeliustalo, Lahti
10.12. Poleeni, Pieksämäki
11.12. Musiikkikeskus, Kuopio
12.12. Paviljonki, Jyväskylä
13.12. Mikaeli, Mikkeli
14.12. Logomo, Turku
18.12. Kuusaasali, Kuusankoski
19.12. Verkatehdas, Hämeenlinna
20.12. Kulttuuritalo, Helsinki
21.12. Tampere-talo, Tampere
28.12. Viking Grace, Turku

Kuvat:

Kauneimpia Joululauluja -yhteistyössä mukana Raskasta Joulua -metallimuusikot. Takarivissä vasemmalta Pasi Rantanen, Mirka Rantanen, Antony Parviainen, Antti Railio, Jarkko Ahola, Tommi Salmela, Tony Kakko, Erkki Silvennoinen, Vili Ollila, Marco Hietala ja Ari Koivunen. Eturivissä Ville Tuomi, Tuomas Wäinölä, Ilja Jalkanen, JP Leppäluoto, Erkka Korhonen ja Kimmo Blom. Kuva Jenny Rostain / North Entertainment

Marco Hietala Kuva Jenny Rostain / North Entertainment

"Maailmaa paljon kiertäneenä olen myös nähnyt paljon. Maailma on sellainen paikka, että täällä ei jaeta asioita tasan. Jos tämä yhteistyö houkuttelee enemmän omaavia ihmisiä antamaan edes vähän, niin kyllä se on aina hyväksi", tuumii Raskasta Joulua -artisti Marco Hietala.

 

 

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs