Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kansanlähetyspäivillä siunattiin matkaa 16 lähettiä

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyspäivillä siunattiin matkaa 16 lähettiä

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2016 klo 19:02
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

”Maailmassa ei ole hienompaa kutsumusta”

Hausjärven Ryttylässä viikonvaihteessa pidetyt Kansanlähetyspäivät kokosivat Ryttylän kesäkylään yhteensä noin 9 000 vierailijaa. Historiallisessa kartanomiljöössä oli tarjolla ajankohtaisia ja ajattomia aiheita Raamatun äärellä, monenlaista puuhaa eri ikäisille lapsille, monenlaista herkkua ja ystävien tapaamisia rennolla otteella.

Kansanlähetyspäivät huipentuivat sunnuntaina 3.7.2016 lähetysjuhlaan, jossa siunattiin matkaan 16 lähettiä ja 17 lasta. Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen toimitti matkaan siunaamisen avustajinaan lääninrovasti, Hausjärven kirkkoherra Jussi Kauranne, Viron kirkon piispa Joel Luhamets, apulaisjohtaja Teijo Peltola ja liittohallituksen puheenjohtaja Tuomo Heikkilä. Matkaan siunatut suuntaavat Venäjälle, Etiopiaan, Japaniin, Saksaan, Viroon ja Lähi-itään.

Mika Tuovinen siunasi lähetit kertomaan sanomaa, jota ei löydy mistään tämän maailman uskonnosta tai maailmankatsomuksesta. Hän totesi, että evankeliumi on Jeesus Kristus ja hänen tekonsa Golgatalla ihmisten puolesta. Raamatun lupauksen mukaan Pyhä Henki johtaa uskovia evankeliumin työssä.

-Teidät lähetetään matkaan, jotta voisitte auttaa kadotukseen matkalla olevia löytämään pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa. Teidän tehtävänne on todistaa kirkkaasti Jeesuksesta, Pyhän Hengen tehtävä on johtaa uskoon. Maailmassa ei ole hienompaa kutsumusta, Tuovinen sanoi.

Hän muistutti, että lähetit julistavat evankeliumia Jumalan kunnian vuoksi.

-Vaikka yksikään ei ottaisi sanomaa vastaan, sitä tulee julistaa, jotta ihmiset ja henkivallat kuulisivat, näkisivät ja ymmärtäisivät Jumalan rakkauden ja kunnian. Evankeliumin julistaminen on Jumalan ylistämistä. Ylistäkää Jumalaa kertomalla Jeesuksen elämästä, kuolemasta, ylösnousemuksesta ja veren voimasta, evästi lähetysjohtaja Tuovinen.

Ensi kesänä Kansanlähetyspäiviä vietetään Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen 50-vuotisjuhlan merkeissä Ryttylässä 7.-9. heinäkuuta 2017. Teemana on silloin ”Ilo sanomasta”.

Kuvat:

Juhlakansaa leikkipuistossa: Ryttylän kesäkylä tarjosi monipuoliset puitteet Kansanlähetyspäivien vieraille. Kuva: Marjaana Perttula

Lähetit Nooa Saari... Matkalaukkulapsi Nooa Saari johti matkaansiunattavien lähettien ristikulkuetta juhlateltalle. Kuva: Jurvis

Matkaansiunaaminen... Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen (kuvassa keskellä) siunasi lähetit perheineen matkaan. Häntä avustivat (vasemmalta) Kansanlähetyksen liittohallituksen puheenjohtaja Tuomo Heikkilä, apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola, Viron kirkon piispa Joel Luhamets sekä lääninrovasti, Hausjärven seurakunnan kirkkoherra Jussi Kauranne. Siunattavana Mari ja Daniel Nummela perheinee Japaniin. Kuva: Philippe Gueissaz

Ristikulkue lähdössä... Ristinkantaja Nooa Saari ja ristikulkue odottamassa lähtölupaa lähetysjuhlaan, jossa lähetit siunattiin matkaan eri puolille maailmaa. Kuva: Philippe Gueissaz

Lisätietoja: kansanlähetyspäivät.fi

Enemmän kuvia: http://kansanlahetyspaivat.fi/media/

Kansanlähetyspäivien striimaukset tulevat Youtubeen Kansanlähetyksen kanavalle nähtäväksi myöhemmin.

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on lähetysherätysliike, jonka 17 Kansanlähetyspiiriä Suomessa ja yksi Ruotsissa toimivat yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kansanlähetyksellä on ulkomaantyössä yhteensä 63 työntekijää 15 työalueella. Lähetit toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä. Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie. Järjestön tunnuksena on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs