Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kansanlähetyspäivillä on ohjelmaa kaiken ikäisille

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyspäivillä on ohjelmaa kaiken ikäisille

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2014 klo 13:16
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyspäiviä vietetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Keski-Suomessa Jyväskylässä. Päivät pidetään Hipposhallissa 4. – 6. heinäkuuta teemalla Kasvokkain. Viikonloppuna on myös rinnakkaistilaisuuksia Jyväskylän ja Muuramen seurakuntien kirkoissa. Tapahtuman päätoimikunnan puheenjohtaja, Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala kertoo, että luvassa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Yksi tällainen tilaisuus on sunnuntai-aamun messu Taulumäen kirkossa.  Messussa lauletaan alkuvuodesta ilmestyneen laulukirjan, Viisikielisen lauluja. Musiikkia säestää Pelimannit Erkki Hiekkavirran johdolla. Messussa saarnaa Pekka Jokiranta ja Arto Viitala toimii liturgina.  

- Kävimme Viisikielistä läpi ja siellähän on suorastaan runsauden pula hienoista lauluista. Varmasti tuo messu tulee painottumaan kirjan perinteisiin, hengellisiin lauluihin. Jotakin melko uutta, gospel-musiikkinakin tutuksi tullutta aineistoa siellä on mukana, Arto Viitala sanoo.

Kansanlähetyspäivien ohjelmassa on perinteisesti monenlaista musiikkia. KLP-orkesterin lisäksi mukana on MGtH, Tulus-kuoro, Saraste, Miriam, Pekka Simojoki ja G-Powered. Kaksi viimeksi mainittua laulattavat ja leikittävät myös junnujen ohjelmassa. Hipposhallissa aamut aloitetaan virrenveisuulla ja rukouksella Huhtasuon aluekappalaisen Mauri Tervosen ja kanttorin kanssa. Perjantaina kanttorina toimii Jukka Hassinen ja lauantaina Tuovi Ruhanen.

Lähetystyön kuulumisia

Kirkkoherra Viitalan mukaan lähetystyö on juhlien tärkeä aihe. Siihen voi tutustua muun muassa Lähetyskahvilassa, missä on mahdollisuus tavata lähetystyöntekijöitä. Lähetystyön ajankohtaisista asioista kertoo esimerkiksi Pia Rendic, joka toimii ihmiskaupan vastaisessa työssä Kyproksella. Koko perheen lähetystilaisuudessa lauantaina junnujen haastateltavana on päivien ulkomainen vieras, piispa Mouneer Egyptistä.

Sunnuntaina ohjelmassa on koko perheen jumalanpalvelus, jossa otetaan huomioon myös perheen pienimmät. Saarnan pitää Japanissa lähetystyössä ollut Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Jukka Kallioinen.

Kansanlähetyspäivät huipentuvat sunnuntain lähetysjuhlaan, jossa piispa Simo Peura siunaa avustajineen Kansanlähetyksen uudet ja työalueille palaavat lähetystyöntekijät.

Tapahtuman järjestävät Kansanlähetys, Jyväskylän ev.lut. seurakunta ja Muuramen ev.lut. seurakunta.

Kuvat: Kuvissa on nukkeja, joita ihmiskaupan uhrit ovat tehneet Kyproksella. Niitä myydään Kansanlähetyspäivillä työn hyväksi.

Kuvat: 1 Pia Rendic, loput Anne Lepikko

 

Lisätietoja: www.kansanlähetyspäivät.fi
Päivien johtajat: Mika ja Laura Järvinen: 050 380 1426, jurvis(a)sekl.fi
Timo Tuikka: 044 565 1391, timo.tuikka(a)sekl.fi
Mauri Tervonen: 050 549 7031

 

 

 

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 72 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs