Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kansanlähetyspäivillä muistutettiin: USKO EI OLE PELKKIÄ IHMEITÅ

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyspäivillä muistutettiin: USKO EI OLE PELKKIÄ IHMEITÅ

Tiedote.
Julkaistu: 04.07.2015 klo 17:05
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Jotkut haluavat kuvata uskon kuplaksi, jonka sisällä on vain voittoja ja ihmeitä. Mitä pikemmin tuo kupla puhkeaa sitä parempi. Usko on hyvin arkipäiväistä ja sisältää myös annoksen muukalaisuutta tässä maailmassa ja kärsimystä evankeliumin ja Raamatun vuoksi, sanoi lähetysjohtaja Mika Tuovinen linjapuheesssaan lauantaina (4.7.) Kansanlähetyspäivillä Turussa.

Hän palasi puheessaan lyhyesti vielä viime kesään, jolloin Kansanlähetyksen kaksi avustustyöntekijää surmattiin Afganistanissa.
”Tuo päivä pysäytti. Suomen tiedotusvälineissä kerrattiin näiden kahden naisen kutsumusta ja elämää. Heidän elämänsä kertoo rakkauden vaativan tekoja. En voi rakastaa jostain kaukaa. Jos uimari on hukkumassa, meidän täytyy hypätä veteen auttamaan häntä. Jos jollain on murhe, tulee mennä hänen luokseen. Jos joku ei ole kuullut Kristuksesta, hänen luokseen tulee mennä ja kertoa. Pelkästä sympatiasta ei ole hyötyä”, Mika Tuovinen sanoi.

Kansanlähetyksellä on tällä hetkellä 70 lähetystyöntekijää Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Sunnuntaina Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi on mukana siunaamassa työhön 23 lähettiä lapsineen, osan ensimmäiselle työkaudelle.
”Uusimpana avauksenamme on pakolaistyö Kreikassa. Ateena on yksi Lähi-idästä ja Keski-Aasiasta tulevan pakolaisvirran solmukohta. Toimimme yhteistyössä Kylväjän ja paikallisen järjestön kanssa. Pakolaisille annetaan aineellista, henkistä ja hengellistä apua”, lähetysjohtaja Mika Tuovinen kertoi.

Turun Messukeskukseen odotetaan viikonlopun aikana 10 000 vierailijaa. Juhlilla on oma kanava nuorille ja junioreille.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys on yksi kirkon virallisista lähetysjärjestöistä. Evankelioimisnäky on ollut tämän herätysliikkeen kantavana voimana lähes 50 vuoden ajan.

Tämän vuoden Kansanlähetyspäivät on järjestetty yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Turun kaupungin kanssa. Tapahtuman teemana on armo ja johtajina toimivat MIka Falk sekä Pyry Winter.

Lähetysjohtaja Mika Tuovisen puhe löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta kansanlähetyspäivät.fi -> media -> Sivuille päivitetään myös muita puheita sekä kuvamateriaalia median käytettäväksi.

Lisätietoja: Anne Lepikko, anne.lepikko@sekl.fi, 050 349 1481

 

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön noin 70 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs