Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kansanlähetys pyytää Suomen kristittyjä rukoilemaan Etiopian puolesta

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetys pyytää Suomen kristittyjä rukoilemaan Etiopian puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2016 klo 15:12
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Etiopiassa on viime aikoina ollut lisääntyvässä määrin sisäisiä levottomuuksia ja etnisten ryhmien välisiä konflikteja. Levottomuuksien rauhoittamiseksi maan pääministeri Haile Mariam Desalegn julisti maahan 9. lokakuuta hätätilan kuudeksi kuukaudeksi. Suomen Ulkoasiainministeriö on kehottanut Etiopiassa asuvia suomalaisia olemaan varovaisia ja tarkkaavaisia turvallisuustilanteen suhteen koko maassa.

Kaikki Kansanlähetyksen Etiopiassa olevat työntekijät ovat maan pääkaupungissa Addis Abebassa, jossa ainakin toistaiseksi on ollut rauhallista.

Hätätilan johdosta Mekane Yesus –kirkko on julistanut maahan rukous- ja paastoajan. Kansanlähetyksen johto on ilmaissut tukensa Mekane Yesus –kirkolle tänä vaikeana aikana.  Kirkon presidentti Wakseyoum Idosalle osoitetussa kirjeessä Kansanlähetys ilmaisee kiitollisuutensa siitä tavasta, jolla Mekane Yesus -kirkon johto on huolehtinut myös yhteistyöjärjestöjen työntekijöiden turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. ”Rukoilemme Etiopian kansan, sen viranomaisten, kristillisten kirkkojen ja erityisesti Mekane Yesus -kirkon johdon puolesta," lähetysjohtaja Mika Tuovinen, apulaislähetysjohtaja Teijo Peltonen sekä hallintojohtaja Mikael Halleen kirjoittavat.

Kansanlähetys pyytää Suomen kristittyjä rukoilemaan Etiopian tilanteen puolesta.

Kuvat: Veijo Olli

1. Suruliputus Addis Abebassa kertoo osanotosta maan viime päivien mellakoiden uhreille.

2. Mielenosoitusten jälkiä tiellä.

3. Kansanlähetyksen työntekijät toimivat Etiopiassa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi. Kuva vammaisten naisten projektista.

Lue lisää: http://suuressamukana.fi/jalkasi_jai_lyhyeksi/

Lisätietoja: lähetysjohtaja Mika Tuovinen, mika.tuovinen@sekl.fi, 044-5505 899

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on lähetysherätysliike, jonka 17 Kansanlähetyspiiriä Suomessa ja yksi Ruotsissa toimivat yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kansanlähetyksellä on ulkomaantyössä yhteensä 63 työntekijää 15 työalueella. Lähetit toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä. Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie. Järjestön tunnuksena on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs