Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kansainvälisiä uskontojen välisen vuoropuhelun asiantuntijoita vierailee Helsingissä

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Kansainvälisiä uskontojen välisen vuoropuhelun asiantuntijoita vierailee Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2016 klo 11:45
Julkaisija: Diakonia-ammattikorkeakoulu

Joukko kansainvälisiä huippututkijoita saapuu Diakonia-ammattikorkeakoulun vieraaksi 15.–17. syyskuuta. Diak ja kansainvälinen diakoniatutkimusseura ReDi järjestävät konferenssin, joka pureutuu diakonia- ja hyvinvointitutkimuksen ajankohtaisiin aiheisiin, kuten maahanmuuton lisääntymiseen ja yhteiskunnan moninaistumiseen.

Clare Amos toimii tällä hetkellä uskontojenvälisen dialogin ja yhteistyön ohjelmakoordinaattorina maailman kirkkoneuvostossa Genevessä. Hänen erityistehtävänään on juutalaisen ja islamin uskojen välinen dialogi.

Mohammed Fazlhashemi on islamilaisen teologian ja filosofian professori Uppsalan yliopistosta. Hän on perehtynyt islamin rooliin länsimaissa ja havainnoi länsimaalaisen elämäntavan ja muslimikulttuurin eroa.

Claus Leggewie on tutkinut ilmastonmuutoksen, globalisaation ja monikulttuurisuuden teemoja. Hän on Essenin kulttuurintutkimusinstituutin johtaja ja osa tutkijaryhmää, joka on perehtynyt globaalin yhteiskunnan poliittisiin kulttuureihin.

Diakoniatieteen ja diakoniahallinnon tohtori Beate Hofmann on kristillisen koulutuksen ja hengellisen johtamisen asiantuntija Wuppertalin/Bethelin protestanttisesta yliopistosta Saksasta. Hofmann on aiemmin toiminut kristillisen koulutuksen professorina Nürnbergin luterilaisessa ammattikorkeakoulussa.

Hans-Joachim Sanderin tutkimuskohteena on vallan ja sen puutteen tarkastelu kristinuskossa. Sander on dogmaattisen teologian professori ja toimii dekaanina teologisessa tiedekunnassa Salzburgin yliopistossa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Aura Vuorenrinne, aura.vuorenrinne@diak.fi, p. 040 509 2577

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita diakonia-, kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja tulkkauksen aloille. Sillä on toimipisteet Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs