Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Kaarina Westerlundin pastelli- ja öljymaalauksia Valamon luostarissa 12.5.-31.8.2015

Valamon luostari

Kaarina Westerlundin pastelli- ja öljymaalauksia Valamon luostarissa 12.5.-31.8.2015

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 10:52
Julkaisija: Valamon luostari

Viivähdyksiä – evakontaipaleelta nykyhetkeen

Kaarina Westerlund tuo Valamoon kokoelman luontoaiheita ja asetelmia, kuvia nykyhetken kauneudesta ja lempein värien maalatuista muistoistaan. Taidenäyttely "Viivähdyksiä – evakontaipaleelta nykyhetkeen" nähdään 12.5.-31.8.2015 Valamon luostarin kulttuurikeskuksessa.

Toivotamme tiedotusvälineet tervetulleiksi näyttelyn avajaisiin
tiistaina 12.5.2015 klo 14
Valamon luostarin kulttuurikeskukseen.
Haastattelut onnistuvat klo 13.30 alkaen.

****************************************************

Espoolainen Kaarina Westerlund on opiskellut maalausta 1990-luvun alusta saakka. Näyttelyitä hän on pitänyt runsaasti lähinnä pääkaupunkiseudulla 90-luvulta aina viime vuosiin saakka. Suomen Taiteilijat ry:n jäsenenä hän on osallistunut jurytettyihin näyttelyihin ympäri Suomea vuodesta 2002 lähtien. Aiheissaan Westerlund tuo esille vahvasti mm. evakkoaikaa.

– Jokainen ihminen on kokemustensa tuote. Niinpä olen taiteilijana käsitellyt eri teemoja. Yksi itselleni merkittävä aihe on lapsuuteni rakas maisema, joka särkyi sodan ja evakkoon lähdön seurauksena. Maalaan mielelläni lempein värein menetettyä Karjalaa, Kaarina Westerlund kertoo. – Toinen keskeinen teema tauluissani on modernin arkielämän ulottuvuudet. Mitä maailmassani tulee vastaan, pyrin katsomaan kauneutta ja iloa, jonka maalaan kankaalle ja kehystän tauluksi.

 

Lisätietoja:
munkki Simeon, puh. 044 4259 232, simeon@valamo.fi
Kaarina Westerlund, puh. 044-281 7101/050-323 1577, kk.westerlund@suomi24.fi

 

Liitetiedostot

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Heinävedellä jo 75 vuotta sijainnut luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Valamon munkkiluostarin veljestö elää hengellistä yhteisöelämää, joka pohjautuu ortodoksisen kirkon askeesin perintöön. Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon pääelinkeino on matkailu: luostarissa käy vuosittain kymmeniä tuhansia vieraita, ja kaikki matkailusta saadut tuotot käytetään suoraan luostarin ylläpitoon ja kehittämiseen.

www.valamo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs