Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Jouni Lehikoisesta vuoden positiivinen turkulainen

Visit Turku

Jouni Lehikoisesta vuoden positiivinen turkulainen

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2015 klo 12:15
Julkaisija: Visit Turku

Mediatiedote julkaisuvapaa 29.10.2015 klo 12

Turun positiivisimmaksi henkilöksi vuonna 2015 on valittu kirkkoherra Jouni Lehikoinen.

Raadin perusteluina sanotaan, että Lehikoinen on oman seurakuntansa toiminnalla luonut myönteistä ja positiivista ilmapiiriä kirkkoa kohtaan. Omalla persoonallaan Lehikoinen on avannut uusia yhteistyökuvioita kirkon ja kolmannen sektorin toimijoiden välille ja tehnyt Mikaelinseurakunnasta valtakunnallisesti tunnetun.

Jouni Lehikoinen on uudistanut seurakunnan toimintaa ja työotetta ihmistä kohtaavaksi ja ihmisläheiseksi. Erityisesti vähäosaisten parissa tehtävä ruokakassitoiminta ja avustustyö ovat hänen sydäntään lähellä. Inhimillisiä arvoja puolustava Lehikoinen on seurakunnassaan myös tarjonnut turvapaikan karkotusuhan alaisille pakolaisille.

Uudet toimintamuodot, kuten Papit baanalla, yleisöluistelut ja nuorten aikuisten teatterikutsut ovat olleet suosittuja ja tavoittavia toimintoja. Mikaelinkirkossa on järjestetty uudenlaisia jumalanpalveluksia, mm. metalli-, punk-, pop- ja dance -messuja sekä yhteiskunnallisia keskusteluiltoja, Kirkko-areenoita. Erityisnuorisotyön parissa Lehikoinen on järjestänyt nuorten remppa- ja mopokerhoja. Mikaelinseurakunta on näkynyt turuilla ja toreilla, kapakoissa ja messuilla sekä jokirannan motoristitreffeillä ja kiekkokaukaloissa.

Jouni Lehikoinen (s.1961) on toiminut Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2003. Lehikoinen on palkittu rasisminvastaisesta työstään Punaisen Ristin Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksella 2012 sekä Paimion kaupungin anomalla Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan ritarimerkillä tunnustuksena yhteiskunnallisesta työstä. Blogissaan (www.mikaelinkirkkoherra.fi) hän kuvaa itseään sanoilla viiden lapsen isä, kahden lapsen isoisä, hervoton kiekkofani ja kirkonmies.

Vuoden positiivisin naantalilainen 2015

Tänä vuonna Naantalin Vuoden positiivisimmaksi on valittu kaksi henkilöä; Naantalin vierasvenesataman puuhahenkilöt Miska Pekkola sekä Petri Silvo. Perusteluina on, että he ovat aikaansaaneet aivan uuden aikakauden yhteen Suomen merkittävimmistä matkailukohteista. He ovat oivaltaneet hyvän palvelun merkityksen ja uudistusten innovatiivisuuden tuoman lisäarvon. Ystävällisyyden ja innostuksen sävyttämä toimintakulttuuri näkyy ja kuuluu. Se on palveluammatin alku ja juuri.

Vuoden positiivisimmat Turun ympäristökuntalaiset 2015

Vuoden positiivisimman ympäristökuntalaisen valinta oli raadille mielenkiintoinen laajan alueen kokonaisuuden kannalta. Tuomariston mukaan valinta oli kuitenkin helppo.  Tittelin saavat Paattisten, Loimaan, Martin, Kustavin ja Ruskon kirkkoherrojen yhteinen orkesteri nimeltään Viis Papeista. Vuoden turkulaisen valinnan tapaan tämän valinnan taustalla on raadin arvostus kirkon työntekijöiden asennetta kohtaan: heillä on innostusta ja ymmärrystä lähestyä seurakuntalaisia sekä myös muita ihmisiä positiivisesti rajoja rikkoen.

Viis Papeista ovat Pattisten srk kirkkoherra ja Turun Tuomiorovastikunnan lääninrovasti Jukka Järvensivu (basso), Ruskon srk kirkkoherra Pasi Salminen (kitara ja laulu), Turun Martin srk kappalainen Hannu Jaatinen (rummut), Loimaan kirkkoherra Riku Laukkanen (saksofoni ja laulu) sekä Kustavin srk vt. kirkkoherra Petri Laitinen (koskettimet ja laulu). Yhtyeen ensimmäinen levy julkaistiin kesällä 2015 nimeltään Tuhlaajapoika Kaskentien Nesteellä.

Turun seudun valitsijaraadin jäseninä ovat toimineet matkailujohtaja Anne-Marget Hellén (Vuoden positiivisin pomo 2008), puheenjohtajana kirjailija/kiireapulainen Pentti-Oskari Kangas sekä aiempina vuosina positiivisimpina palkittuja henkilöitä. Vuoden 2013 positiivisin oli muusikko, taiteilija Michael Monroe ja vuonna 2014 Vuoden positiivisimman turkulaisen tittelin sai tähtitieteen professori Esko Valtaoja.

Vuoden Positiivisimman valinnan on ideoinut Positiivareiden Juhani Töytäri, jonka toimesta valintoja on tehty jo vuodesta 1993. Valinnan tarkoituksena on yhteiskunnan haasteiden ja epävarmuuden keskellä herättää suomalaiset näkemään mahdollisuuksia ja valaa uskoa tulevaisuuteen. Tarkoituksena on edistää yhteiskunnan positiivista muutosta korostamalla positiivisuutta ja palkitsemalla onnistumisia. Vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi 2015 Positiivarit ovat valinneet turkulaisartisti Robin Packalenin.

Vuoden positiivisimpien henkilöiden julkistustilaisuuden yhteydessä julkistettiin myös Pentti-Oskari Kankaan uusin lämpimäinen, kirja ”Onnellisen miehen tarinoita 5”, joka sisältää pelkästään positiivisia tarinoita Kankaan elämästä ja maailman menosta.

Lisätietoja

Pentti-Oskari Kangas, p. 0400 221 122
Anne-Marget Hellén, p. 050 5590 499

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs