Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Joulukalenteri, jolla on sisältöä

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Joulukalenteri, jolla on sisältöä

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2015 klo 17:45
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyksen Suuressa mukana -joulukalenteri aukeaa joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Jouluaattoon asti jokaiselle päivälle avautuu oma luukku, jonka takaa pääsee katsomaan videoita lähetystyöstä eri puolilta maailmaa. Videoita on Kansanlähetyksen työalueilta muun muassa Japanista, Etiopiasta, Kreikasta, Venäjältä ja Suomesta. Kalenterissa esiintyvät myös Poika & Maria, jotka esittävät uuden joululaulunsa.

”Suurin muutos edellisiin vuosiin on se, että rinnalle on tullut paperikalenteri, joka tukee videojoulukalenterin toiminnallisuutta. Kuvituksesta vastaavat tänäkin vuonna Jenni ja Pekka Kurki, jotka ovat tulleet tutuksi Mestarin messissä -lastenkirjasarjasta", kertoo joulukalenterin tuottaja Mika Järvinen.

Monet videoista ovat lähetystyöntekijöiden itsensä kuvaamia. Näkyvässä roolissa on Anssi ja Kaarina Savosen perhe, joka toimii tänä vuona luukkujen avaajana. He ovat olleet itsekin lähetystyössä. Joulukalenterin traileri on katsottavissa täällä: https://www.youtube.com/watch?v=8jpkd9LYBIQ

”Perusidea on videolla sama, että avataan luukku, jossa on päivän kilpailun palkinnot. Osa niistä vie siihen maahan, mistä video kertoo. Kilpailuun osallistutaan vastaamalla päivän kysymykseen, jota voi pohtia vaikka koko perheen kanssa. Lähetystyö-sanasta ei ensimmäisenä tule mieleen ruuanlaitto tai kielten opiskelu, mutta niihinkin teemoihin tutustumme kalenterissa. Liikaa ei voi vielä paljastaa”, Mika Järvinen hymyilee.

Suuressa mukana  -joulukalenteri on tarkoitettu kaiken ikäisille. Siinä on mukana elämän koko kirjo lasten naurusta eläkeläisten muisteluihin. Tarinoiden ja kertomusten välityksellä voi päästä näkemään, millaista hyvän uutisen kertominen ja ihmisten auttaminen käytännössä on. 

”Ehkä tämä on jollekin se ensimmäinen kanava, jonka myötä hän voisi innostua lähetystyöstä.”

 

Joulukalenteri aukeaa osoitteessa http://suuressamukana.fi/joulukalenteri/

Lisätietoja: Mika Järvinen, mika.jarvinen@sekl.fi, p. 050 380 1426

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 68 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs