Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Jani Toivola puhuu osallisuudesta radion iltahartauksissa

Kirkon tiedotuskeskus

Jani Toivola puhuu osallisuudesta radion iltahartauksissa

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2015 klo 13:36
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kansanedustaja Jani Toivola pitää neljä radiohartautta Yle Radio 1:ssä marras-helmikuun aikana. Toivola on kutsuttu puhujaksi hartaussarjaan, jonka aiheena on ruumiin teologia.

Ensimmäinen hartaus lähetetään Radio 1:ssä keskiviikkona 4.11. kello 18.50. Toivola lähestyy aihetta osallisuuden näkökulmasta. Hän etsii vastausta kysymykseen, kuinka voisimme luoda ilmapiirin, jossa kenenkään ei tarvitsisi kantaa pelkoa tai häpeää omasta identiteetistään, kehostaan tai tarinastaan. Hän pohtii kohtaamisen, katseen, sanojen ja vaitiolon merkitystä identiteetin rakentumisessa.

”Kaikki alkaa katseesta, kohtaamisesta, sanoista tai sanomatta jättämisestä. Katsonko jokaista kohtaamaani ihmistä silmiin vai katsonko jonkun ihmisen ohi. Minkälaista arvoilmapiiriä luomme yhteiskuntana tukeaksemme tätä?” Toivola miettii.

Seuraavissa hartauksissaan Toivola käsittelee osallisuutta muun muassa perheen ja vanhemmuuden kautta sekä ikääntymisen näkökulmasta.

Jani Toivolan hartaudet kuullaan keskiviikkoisin 4.11., 2.12., 30.12. ja 3.2. kello 18.50 Yle Radio 1:ssä. Ne ovat kuultavissa myös Yle Areenassa kuukauden ajan lähetyksen jälkeen.

Muita loppuvuoden radiohartauspuhujia ovat muun muassa emeritusarkkipiispa John Vikström, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ja kirjailija Veli-Pekka Hänninen.

Lisätietoja:
toimittaja Soili-Sisko Eskola, Kirkon tiedotuskeskus, p. 050 465 6690, soili-sisko.eskola@evl.fi
Yle Areena

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs