Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Jaakko Löytyn juhlakiertue 2015 Hyvät sanat – Taivaallinen sävel

Suomen Lähetysseura

Jaakko Löytyn juhlakiertue 2015 Hyvät sanat – Taivaallinen sävel

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2014 klo 15:17
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Muusikko Jaakko Löytty täyttää 60 vuotta helmikuussa 2015. Hän juhlistaa syntymäpäiväänsä konserttikiertueella, jonka nimi on Hyvät sanat – Taivaallinen sävel. Konserttien tuoton Löytty lahjoittaa Suomen Lähetysseuran vammaistyöhön Botswanassa, Etiopiassa ja Nepalissa.

Kolme kiitollisuuden aihetta

”Haluan osoittaa kiitollisuuteni lähetykselle ja erityisesti Suomen Lähetysseuran työlle ulkomailla ja täällä kotimaassa”, Jaakko Löytty kertoo.

”Vuonna 1955 lähdin alle vuoden ikäisenä ensimmäisen kerran lähetystyöhön vanhempieni, joita erityisesti haluan kiittää, matkassa. Vietin Namibiassa lapsuuteni ja nuoruuteni aina 12-vuotiaaksi asti.”

Vuosina 1988-94 Löytty toimi Senegalin luterilaisen kirkon musiikkityössä. Yhteistyössä kirkon muusikon Nicolas Sarrin kanssa hän toimitti ensimmäisen laulukirjan, jonka sävelistä suurin osa on senegalilaista alkuperää.

Nykyään Jaakko Löytty työskentelee Herättäjä-Yhdistyksen Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Hämeen aluesihteerinä. Hän on naimisissa kirjailija Kaija Pispan kanssa.

”Haluan osoittaa kiitollisuuteni lähes neljä vuosikymmentä kestäneestä parisuhteestani puolisolleni Kaija Pispalle. Ilman Kaijaa en olisi tällainen, tai olemassa ylipäätään. Hän on kahden tyttäremme lisäksi lahjoittanut minulle paljon rakkautta ja huolenpitoa. Kaijan kanssa olemme tehneet yhdessä työtä ja varsinkin lauluntekijänä olen saanut häneltä opetusta ja tukea.”

Jaakko Löytty on osa suomalaista nuoriso- ja rippikoulukulttuuria. Hänen vaikutuksensa on merkittävä koko Suomen evankelis-luterilaiselle kirkolle ja muusikoille.

”Osallistuin 1970- ja 80-luvuilla Kirkon nuorisotyöhön laulukirjoja toimittamalla ja tuottaen uutta musiikkia kansainvälisen vastuun ja oikeudenmukaisuuden vaatimuksen teemoista. Tästä kiitän erityisesti Suomen Lähetysseuraa.”

”Haluan osoittaa kiitollisuuteni musiikkini kuuntelijoita ja sen käyttäjiä kohtaan. Vuodesta 1971 saakka olen sanoittanut ja säveltänyt lauluja, joilla itsensä ilmaisemisen lisäksi on vain se tarkoitus, että niitä lauletaan ihmisille ja niitä laulavat ihmiset.”

Konsertissa sekä vanhoja että uusia lauluja

Jaakko Löytyn juhlakiertue tarjoaa lauluntekijän tuotantoa viideltä vuosikymmeneltä. Suomalaisen gospel-musiikin isoisähahmon musiikki yhdistelee amerikkalaista juurimusiikkia, afrikkalaisia musiikkikulttuureja ja suomalaista virsiperintöä.

Konsertin yhteydessä on myynnissä Löytyn uusin levy Hyvät sanat – Taivaallinen sävel.

Juhlakiertueen aikataulu

La 7.3.     Mikaelinkirkko, Turku

Su 8.3.    Tampere-talo, Tampere

Ti 10.3.    Savoy-teatteri, Helsinki

To 12.3.   Paviljonki, Jyväskylä

Ke 18.3.   Kuopion musiikkikeskus, Kuopio

To 19.3.   Mikaeli, Mikkeli

Ke 25.3.   Seinäjoki-Sali, Seinäjoki

To 26.3    Kempeleen seurakuntatalo,Oulu/Kempele

Maaliskuun konsertit alkavat klo 18.00

La 23.5.  Kirkkopäivät, Kouvola

La 13.6.  Lähetysjuhlat, Rovaniemi

La 4.7.    Herättäjäjuhlat, Sotkamo

Kirkkopäivien, lähetysjuhlien ja Herättäjäjuhlien konserttipaikat ja -ajat ovat vielä auki.

Liput: www.lippu.fi ja www.lippupalvelu.fi (3.11.2014 alkaen)

Lippujen hinnat: peruslippu 17,50€, lapset, opiskelijat 14,50€ + palvelumaksu. Alle 4-vuotiaille ilmainen pääsy.

 ***

Suomen Lähetysseura on vuosikymmenien ajan työskennellyt vammaisten ihmisten aseman parantamiseksi paikallisten kumppaneiden kanssa Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Erityisesti Lähetysseura tukee vammaisten lasten kouluun pääsyä, sillä koulutus on kaikkein tehokkain tapa muuttaa asenteita ja turvata lasten tulevaisuus. Vammaistyön keskeisiä tavoitteita ovat ihmisoikeuksien toteutuminen, koulutuksen ja työllistymisen parantuminen sekä syrjinnän ja hyväksikäytön loppuminen.

 

 

 

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs