Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Irlantilainen päiväkirja – julkistamis- ja keskustelutilaisuus 22.5. klo 19.30 Kouvolassa

Kirjapaja

Irlantilainen päiväkirja – julkistamis- ja keskustelutilaisuus 22.5. klo 19.30 Kouvolassa

Kutsu.
Julkaistu: 20.05.2015 klo 17:24
Julkaisija: Kirjapaja

Juhani Rekolan Irlantilainen päiväkirja (Kirjapaja) julkistetaan Kouvolan kirkkopäivien yhteydessä, pe 22.5. klo 19.30 Irish Pub Old Tomissa, Käsityöläiskatu 4.

Tilaisuudessa kirjasta keskustelevat Heimo Hatakka, Torsti Lehtinen, Artturi Kivineva, Outi Ruohola ja Kari J. Kettula. Läsnä ovat myös Juhani Rekolan lapset Jukka ja Leena Rekola, joista Jukka oli aikoinaan mukana Irlannin-matkalla.

Kirjaan esipuheen kirjoittanutta Heimo Hatakkaa ja Rekolan lapsia voi jututtaa paneelikeskustelun jälkeen tai lauantaina 23.5. klo 12 Kirjapajan myyntipöydän luona Kouvolan kaupungintalolla.

Juhani Rekolan jäämistöstä löytyi kirjallinen aarre!

Teos on ennen julkaisematonta Rekolaa. Se ilmestyy 29 vuotta kirjoittajansa kuoleman jälkeen. Rekola matkusti kesällä 1970 kolmeksi viikoksi Irlantiin. Päiväkirja kuvaa tarkasti, värikkäästi ja humoristisesti irlantilaista arkea ja kulttuuria. Rekolan kriittiset ajatukset kirkon tilasta ovat yhä hämmästyttävän ajankohtaisia. Pikemmin kuin päiväkirja, kyseessä on päivämäärin tauotettu teksti Rekolan rakkaasta kolmikannasta: kirjallisuudesta, kristinuskosta ja kulttuurista.

Esipuheessa ”Orpopojan pitkä pyhiinvaellus” toimittaja Heimo Hatakka kertoo käsikirjoituksen löytymisestä, Rekolan elämästä ja hänen viidenkympin kriisistään, joka oireilee Irlannin-matkalle. Tämä kriisi käynnisti Rekolan keskeisen esseetuotannon ja hengellisen roinanperkaamisen kuten Hatakka Rekolan vapautumisnäkyä kuvailee.

Teologian tohtori Juhani Rekola (1916–1986) oli Tukholman suomalaisen seurakunnan kappalainen ja loistava esseisti. Hän julkaisi kymmenkunta teosta, joissa hän käsitteli uskoa, kirjallisuutta, kuvataiteita ja elokuvaa sekä näiden vuorovaikutusta.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs