Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Helluntaita vietetään Pyhän Hengen vuodattamisen muistoksi

Kirkon tiedotuskeskus

Helluntaita vietetään Pyhän Hengen vuodattamisen muistoksi

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2015 klo 12:41
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Jeesuksen noustua ylös taivaisiin opetuslapset lähtivät Jerusalemiin odottamaan lupauksen täyttymistä.

Jeesus oli sanonut, että heidän ylleen vuodatettaisiin voima korkeudesta. Vaikka Jeesus ei olisi enää heidän kanssaan, he eivät jäisi yksin. Pyhä Henki olisi heidän ja kanssaan aina ja kaikkialla.

Kun juutalaiset olivat kokoontuneet viettämään helluntaijuhlaansa ja kaupungissa oli väkeä monista kansoista, tapahtui jotain odottamatonta.

Pyhä Henki laskeutui heidän keskelleen tulenliekkien lailla. Ihmiset alkoivat puhua eri kieliä ja he ymmärsivät toistensa puhetta. Opetuslapset tulivat ilon valtaan.

Jotkut epäilivät, että he olivat humalassa.

He saivat rohkeuden lähteä kertomaan sanomaa ylösnousseesta Jeesuksesta. Heidän joukkoonsa liittyi päivittäin paljon kansaa, ja he kokoontuivat yhteen rukoilemaan. Syntyi ensimmäinen seurakunta. Kerrotaan, että ihmiset jakoivat omaisuutensa ja pitivät kaikkea yhteisenä.

Evankeliumiteksti: Apt. 2:1-13

Helluntaita vietetään edelleen Pyhän Hengen vuodattamisen muistoksi. Samalla se on seurakunnan syntymäpäivä. Tänä vuonna helluntai on 24.5.

Ensimmäisestä helluntaista lähtien seurakunta alkoi kasvaa. Jeesuksen seuraajat opettivat aluksi Jerusalemissa. He pitivät huolta köyhistä. Jotkut saivat lahjan parantaa sairaita. Pian opetuslapsia alettiin vainota. Monet opetuslapset pakenivat kauas, toisiin kaupunkeihin, ja sanoma Jeesuksesta alkoi levitä uusien kansojen keskuuteen. Hurskas juutalainen Saul vainosi aluksi kristittyjä, mutta hän kääntyi kristityksi ja hänestä tuli Paavali, yksi kirkon merkittävimmistä opettajista.

Kirkkovuoden 2015 tiedotteet kirjoittaa kirjailija Anna-Mari Kaskinen.

Kuva helluntain tekstiin löytyy kuvapankki.evl.fi hakusanalla helluntai 2015

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs