Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Helen Adamson tähdittää vironkielistä joulukonserttia Espoossa

Espoon seurakunnat

Helen Adamson tähdittää vironkielistä joulukonserttia Espoossa

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2013 klo 16:04
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Helen Adamsonin tähdittämässä vironkielisessä Sinun kanssasi -konsertissa Espoon tuomiokirkossa ti 10.12. klo 19 kuullaan kansainvälisten joulu- sekä hengellisten laulujen lisäksi artistin itsensä sanoittamia kappaleita. Konsertissa esiintyy lisäksi pääkaupunkiseudun vironkielinen lapsikuoro Helsingi Eesti Laululapsed. Artistia ja kuoroa säestää virolainen yhtye; Reelika Ranik, laulu; Anton Kogan, saksofoni ja Riivo Jõgi, piano.

Helen Adamson on Etelä-Virossa syntynyt nuori lahjakas laulaja. Hän aloitti lauluharrastuksen jo lapsena. Artistin ensimmäinen albumi julkaistiin 2006. Suurelle yleisölle Helen tuli tunnetuksi kappaleella Tiedätkö vuonna 2010. Muita tunnettuja kappaleita ovat Kun rakkaus alkunsa sai, Naisena ja Rehellisyys. Vuonna 2013 Adamsonilta ilmestyi laulu Sinun kanssasi, johon Adamson on kirjoittanut sanat.

"Laulaminen on intohimoni ja se tekee minut onnelliseksi”, hän kertoo suhteestaan musiikkiin.
Adamson on sanoittanut useat esittämänsä kappaleet. Laulujen sanat ovat hänelle tärkeät: "Toivon, että tunteet välittyvät laulujeni kautta."

Adamson esiintyy virolaisen yhtyeen kanssa, jossa taustoja laulaa Reelika Ranik, joka on valmistunut Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta jazzlaulajaksi. Ranik on monipuolinen laulaja, jonka ohjelmistoon kuuluu sekä jazz-, soul-, että popmusiikin hittejä. Saksofonisti Anton Kogan on Räpinan musiikkikoulun opettaja ja toimii nuorten puhallinorkesterin kapellimestarina. Kogan valmistui 2005 Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta. Pianisti Riivo Jõgi on kapellimestari sekä konserttimestari. Jõgi opiskeli Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa ja on suorittanut muun muassa kuoronjohdon MA tutkinnon.

"Vironkielisen joulukonsertin järjestäminen Espoon tuomiokirkossa on muodostunut jo perinteeksi", seurakuntapastori Raigo Liiman kertoo.
Konsertti on osa Espoon seurakuntien monikulttuurisuustyötä. Tuomiokirkkoon mahtuu enimmillään 550 kuulijaa.  Vironkieliset joulukonsertit ovat olleet erittäin suosittuja.


Ti 10.12. klo 19
Helen Adamsonin vironkielinen Sinun kanssasi -joulukonsertti Espoon tuomiokirkossa, Kirkkopuisto 5. Vapaa pääsy. Mukana ovat laulustuudio.fi lapset.

Lisätiedot:
Pastori Raigo Liiman 040 5311 030, raigo.liiman@evl.fi

Helen Adamson, Sinuga koos: www.youtube.com/watch?v=LCcgocSDiMY
Laulustuudio Helsingi Eesti Laululapsed: www.laulustuudio.fi
Espoon seurakuntien joulusivut: www.espoonseurakunnat.fi

Jõulukontsert ”Sinuga koos!”
Esineja Helen Adamson

Teisipäeval 10.12. kell 19.00 Espoo toomkirikus, Kirkkopuisto 5. Sissepääs tasuta.

Jõulukontserdil kuuleme lisaks tuntud rahvusvahelistele jõulu- ja vaimulikele lugudele laule, mille sõnade autoriks on Helen Adamson ise. Artisti taustamuusikutena astuvad üles Reelika Ranik (laul), Anton Kogan (saksofon) ja Riivo Jõgi (klaver).

Kontserdil esineb ka lastekoor Helsingi Eesti Laululapsed.

Helen Adamson on Lõuna-Eestist pärit noor andekas lauljanna, kes alustas laulmisega varakult. Artisti esimene plaat ilmus 2006 aastal. Suurele kuulajaskonnale sai Helen Adamson tuntuks aastal 2010, lauluga Kas tead. Singlitena ilmunud lauludest on tuntuimad veel näiteks Kui armastus alguse saab, Naisena ja  Ausus. Aastal 2013 ilmus Helen Adamsoni enda kirjutatud laul Sinuga koos.

Küsides Helenilt miks ta laulmisega tegeleb, vastab Helen: ”Laulmine on minu kirg ja see teeb mind õnnelikuks”. Mitmete laulusõnade autorina, on Helenile laulude sisu ja sõnad tähtsad, sest neisse saab ta panna oma mõtteid ja emotsioone. ”Loodan, et laulude kaudu saan teistele oma tundeid edasi anda”.

Helen Adamson esineb taustamuusikutega, kus taustalauljaks on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia jazzlaulu eriala lõpetanud Reelika Ranik. Reelika on mitmekülgne lauljanna, kelle repertuaari kuuluvad nii jazz, soul/funk kui ka pop-muusika suurimad hitid. Saksofonist Anton Kogan on Räpina Muusikakooli õpetaja ja noorte puhkpilliorkestri dirigent. Anton lõpetas 2005 aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia. Pianist Riivo Jõgi on dirigent ja kontsertmeister. Riivo on samuti õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, omandades sealt magistrikraadi koorijuhtimise erialal. 

Pastor Raigo Liimani sõnul on eestikeelsete jõulukontsertite korraldamisest Espoo toomkirikus saanud traditsioon. Kontsert on osa Espoo koguduste mitmekultuurilist tööd. Aastal 1480 ehitatud Espoo toomkirikusse mahub 550 kuulajat.

Helen Adamson, Sinuga koos: http://www.youtube.com/watch?v=LCcgocSDiMY
Laulustuudio Helsingi Eesti Laululapsed: www.laulustuudio.fi

www.espoonseurakunnat.fi/web/nyt/joulu

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs