Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Heikki Huttunen on valittu Euroopan kirkkojen konferenssin pääsihteeriksi

Kirkon tiedotuskeskus

Heikki Huttunen on valittu Euroopan kirkkojen konferenssin pääsihteeriksi

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 12:59
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Euroopan kirkkojen konferenssin (EKK) pääsihteeriksi on ensimmäistä kertaa valittu suomalainen, Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) pääsihteeri Heikki Huttunen.

Siirtolaisuus muuttaa uskontojen ja kirkkojen maantiedettä

”Eurooppa elää uuden aikakauden kynnyksellä. Emme tiedä, miltä se tulee näyttämään, mutta jotain voimme jo havaita. Siirtolaisuus ja ilmastonmuutos vaikuttavat monin tavoin meihin kaikkiin. Kristillinen kirkko on varmasti kuvassa mukana, niin kuin kaksi tuhatta vuotta, mutta sen todistus ja palvelu etsivät oikeaa paikkaansa uudessa tilanteessa,” hän toteaa.

Siirtolaisuuden myötä uskontojen ja kirkkojen maantiede muuttuu. Huttunen kertoo, että EKK ja sen sisarjärjestöt Lähi-Idässä ja Afrikassa virittelevät yhteistyöhankkeita kirkkojen tueksi tässä haasteellisessa tilanteessa.

”Ekumeniaan kuuluu suvaitsevaisuuden ja ihmisten välisen kunnioituksen edistäminen ja kaikenlaisen syrjinnän, rasismin, islamofobian ja antisemitismin vastustaminen. Olisin yleisesti ottaen enemmän huolissani kaksituhatvuotisen kristittyjen vähemmistön asemasta Lähi-Idässä, kuin siitä että muslimeja on nyt Euroopassa vähän enemmän kuin ennen,” hän toteaa.

Huttunen aloittaa uudessa toimessa tammikuussa. Hän on kuudes henkilö pääsihteerin tehtävässä, ensimmäinen ortodoksi ja ensimmäinen pohjoismaalainen.

”EKK:lla on vaikuttava jäsenpohja ja hyvä maine, mutta pieni budjetti ja henkilökunta. Sen palveluksessa on ihmisoikeuksien, sosiaalipolitiikan ja ympäristöasioiden kirkollisia asiantuntijoita. EKK palvelee kirkkoja koko Euroopassa, siis myös EU:n ulkopuolella. Pääsihteeri vetää linjaa ja muotoilee tärkeysjärjestystä yhdessä työtovereiden ja luottamuselinten kanssa,” hän kertoo.

Rovasti Heikki Huttunen on toiminut SEN:n pääsihteerinä vuodesta 2006 lähtien. Hän on päättämässä työtään SEN:ssa lokakuun lopussa. Hän on Suomen ortodoksisen kirkon pappi.

Euroopan kirkkojen konferenssi on ekumeeninen protestanttisten, luterilaisten, ortodoksisten ja anglikaanisten kirkkojen yhteistyöelin, johon kuuluu noin 125 jäsenkirkkoa kaikista Euroopan maista. Konferenssin tavoitteena on edistää kirkkojen yhteyttä, rauhaa ja ihmisoikeuksia Euroopassa.

Suomalaisia EKK:n jäsenkirkkoja ovat Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja Suomen ortodoksinen kirkko. EKK on viime vuosina käynyt läpi merkittävän uudistusprosessin ja on uuden aikakauden alussa. EKK:n toimisto sijaitsee Brysselissä.

Lisätiedot:
heikki.huttunen@ekumenia.fi, p. 040 741 8792

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs