Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Evankelinen korkeakoulu sai uudet tilat Etiopiassa

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Evankelinen korkeakoulu sai uudet tilat Etiopiassa

Artikkeli.
Julkaistu: 17.03.2014 klo 14:33
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Etiopian evankeliset kristityt saivat yhteiset uudet tilat akateemista teologista koulutusta varten.  Addis Abebassa vihittiin lauantaina 15.3.2014 EGST:n (Ethiopian Graduate School of Theology) uudisrakennus käyttöön.

”EGST on Etiopian kirkkojen yhteyden symboli”, sanoi juhlapuheessaan englantilainen teologian tohtori Peter Cotterell. Hän toimi EGST:n perustamisvaiheessa sen johtajana. Cotterell päätti puheensa sanoihin: ”Toivon, että EGST:n opiskelijat tunnetaan siitä, että he rakastavat Jeesusta.”

Uudisrakennuksessa on tilaa yhteensä 6283 m2 ja sen kokonaishinnaksi tuli noin 2,3 miljoonaa euroa. Lahjoittajien joukossa ovat muun muassa Ruotsin evankelis-luterilainen kirkko sekä Amerikan, Englannin ja Saksan protestanttisia kirkkoja.

Ykkösvaihtoehto 

EGST on Etiopian Evankelisen Mekane Yesus -kirkon, Etiopian Kale Heywot -kirkon ja Etiopian Evankelisten kirkkojen yhteisön yhdessä 17 vuotta sitten perustama teologinen korkeakoulu. Kun se aloitti toimintansa tammikuussa 1998, sillä oli vain 15 opiskelijaa. Nyt opiskelijoita on viidessä eri ohjelmassa yhteensä 221. Tutkinnon suorittaneita opiskelijoita on 17 vuoden aikana kertynyt jo 256. EGST:ssa voi suorittaa maisterin tutkinnon teologian lisäksi yhteisön kehittämisen sekä hallinnon ja johtamisen koulutusohjelmissa.

EGST:n hallituksen puheenjohtajana toimii Mekane Yesus -kirkon presidentti tohtori Wakseyoum Idossa. Hän sanoi uusien tilojen vihkimisen yhteydessä, että EGST ottaa nyt johtavan aseman maan evankelisten kirkkojen teologisessa koulutuksessa. Mekane Yesus -kirkko omistaa puolet EGST:stä.

Kilpailua ja yhteistyötä

Kysymysmerkiksi jää nyt, mikä tulee olemaan Mekane Yesus -kirkon strategia sen oman teologisen korkeakoulun, Mekane Yesus -seminaarin, kehittämisessä. Käytännössä nämä kaksi oppilaitosta kilpailevat samoista opiskelijoista ja kehittämisresursseista.

Toinen mielenkiintoinen seikka on se, että vaikka Mekane Yesus -kirkko on virallisesti katkaissut suhteensa Ruotsin kirkkoon, tekee se kuitenkin EGST:n puitteissa mittavaa yhteistyötä ruotsalaisten kanssa. Ruotsin kirkon edustaja korosti omassa puheessaan EGST:n ekumeenista luonnetta ja akateemisen tutkimuksen kriittistä vapautta.

Esko Siljanen
Addis Abeba
Kirjoittaja toimii opetus- ja kehittämistehtävissä Mekane Yesus -seminaarin teologisella osastolla

esko.siljanen@sekl.fi

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 72 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs