Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Esteetön luontopolku palkittiin Kirkon ympäristökasvatuspalkinnolla

Kirkon tiedotuskeskus

Esteetön luontopolku palkittiin Kirkon ympäristökasvatuspalkinnolla

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2016 klo 11:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Partaharjun toimintakeskus ja sen pyhiinvaelluspolku ja esteetön luontopolku saivat Kirkkohallituksen vuoden 2016 ympäristökasvatuspalkinnon. Palkinnon jakoi piispa Seppo Häkkinen Kirkon ympäristöpäivillä Mikkelissä 6.9.2016.

Partaharjun toimintakeskus Pieksämäellä on ollut vahvasti aloitteellinen esteettömien ulkoilumahdollisuuksien rakentamisessa. Pyörätuolikelpoisille ulkoilumahdollisuuksille on ollut pitkään tilausta. Esteettömän luontopolun syvimpänä tarkoituksena on tarjota kaikille mahdollisuus liikkua luonnossa itsenäisesti. Toimintakeskus palvelee erityisesti lähiseudun seurakuntia ja kuntia.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että ”luontopolkujen rakentaminen ja luontoretkien järjestäminen ovat tärkeä osa kristillistä ympäristökasvatustoimintaa. Partaharjun toimintakeskuksen ratkaisut toteuttavat oivallisesti kirkon saavutettavuusohjelman henkeä ja tavoitteita”.

Esteetön luontopolku on toistaiseksi pisin laatuaan

Esteetön reitti on 1,8 kilometriä pitkä. Se on suunniteltu yhteistyössä Diak Pieksämäen kanssa ja toteutettu suurelta osin Pieksämäen kaupungin rahoituksella. Hankkeen koordinoinnissa ja koekäytössä on hyödynnetty Invalidiliiton asiantuntemusta. Esteetön polku valmistuu syksyn aikana.

Palkinnon perusteluissa nostetaan esille myös kesällä 2016 avattu Pieni pyhiinvaellus -polku. Yli puolentoista kilometrin pituinen pyhiinvaelluspolku pitää sisällään seitsemän rastia Pieksämäen Salvosjärven rannalla ja harjumaisemassa. Vaellus päättyy Ristikiven kirkkoon.

Kirkon ympäristökasvatuspalkinnon tarkoituksena on nostaa esiin innovatiivisia ja tuloksellisia ympäristökasvatustekoja ja -käytäntöjä kirkon kentässä. Tarkoituksena on myös motivoida ja kannustaa seurakuntia ja muita kirkollisia toimijoita aktiivisiksi ympäristökasvattajiksi.

Kirkkohallitus perusti palkinnon syksyllä 2014.

Kirkon ympäristöpäivät järjestetään Mikkelissä 6.-7.9.2016

Lisätietoja:
Apulaisjohtaja Jarmo Kokkonen, Kirkkohallitus, p. 050 594 1316, jarmo.kokkonen@evl.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs