Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Espoon Suvela saa uuden kappelin

Espoon seurakunnat

Espoon Suvela saa uuden kappelin

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2014 klo 22:14
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon Suvelaan rakennetaan arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen uusi kappeli. Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti kappelin rakentamisesta kokouksessaan 28.5.2014. Rakentaminen aloitetaan loppukesästä 2014 ja kappeli valmistunee syys-lokakuussa 2015.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan alueelle nouseva Suvelan kappeli tulee palvelemaan myös lähialueiden, kuten Tuomarilan, Ymmerstan ja Sunan, asukkaita. Kaikkiaan kappelin lähiympäristössä asuu yli 20 000 ihmistä. Rakennus korvaa vuonna 1981 rakennetun ja nykyiseen toimintaan nähden ahtaaksi käyneen toimitilan. Samalla voidaan luopua myös kahdesta vuokratilasta.

Seurakunnan toiminta Suvelan alueella on vilkasta ja erityisesti lapsi- ja perhetyössä tilat ovat käyneet liian pieniksi. Uusi kappeli mahdollistaa alueen seurakuntatyön kokoamisen saman katon alle. Rakennus tarjoaa tilat myös Espoon kaupungin asukaspuistolle, mistä on jo solmittu esivuokrasopimus.

Monimuotoisen kappelin ovat suunnitelleet Lassila Hirvilammi Arkkitehdit Oy, joka tunnetaan mm. Klaukkalan ja Jyväskylän Kuokkalan kirkkojen suunnittelijana. Rakennuksen pintamateriaali on kuparia ja osin puuta. Avara, laajennettava kappelisali noudattelee katon korkeaa muotoa. Siirtymät tilasta toiseen ovat mahdollisimman lyhyitä ja korostavat käyttäjien yhteisöllisyyttä. Esteettömyys on otettu huomioon kaikessa suunnittelussa.

Hankkeen rakennuskustannukset ovat urakkatarjousten jälkeen 12,7 miljoonaa ja kokonaiskustannusarvio 14,3 miljoonaa euroa. Kustannuksia on suunnittelun aikana laskettu mm. siten, että kappelin kellarikerros on poistettu ja teknisiä tiloja määritelty uudelleen. Rakennuksen muotoa ei kuitenkaan muutettu, koska se olisi merkinnyt kokonaan uutta suunnitteluprosessia.

Suvelan kappelin rakentamista on valmisteltu vuodesta 2003. Hankepäätös tehtiin 2007 ja syyskuussa 2011 hyväksyttiin hankesuunnitelma. Noin 2500 m2 laajuinen uudisrakennus nousee nykyisen asukaspuiston viereiselle kulmatontille osoitteeseen Kirstinsyrjä 2 / Kirstintie 24. Tontti ostetaan Espoon kaupungilta.

Lisätietoja

Espoon seurakuntayhtymä
hallintojohtaja Risto Hämäläinen, 050 350 9595, risto.hamalainen@evl.fi

Espoon tuomiokirkkoseurakunta
kirkkoherra Antti Kujanpää, 0400 425 252, antti.kujanpaa@evl.fi

 

Liitetiedostot

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 172 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs