Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Espoon seurakuntayhtymä Suomen paras iso työpaikka yli 50-vuotiaille

Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntayhtymä Suomen paras iso työpaikka yli 50-vuotiaille

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2014 klo 12:31
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntayhtymä on palkittu Suomen parhaana työpaikkana yli 50-vuotiaille. Suomen paras työpaikka 50+ -kilpailun voittajat julkistettiin eilen Helsingissä. Espoon seurakuntayhtymän puolesta palkinnon vastaanottivat henkilöstöpalvelupäällikkö Marja Jakobsson, talouspäällikkö Harri Hakulinen ja palkanlaskija Anneli Paukkonen.

”Voiton myötä on tullut tunne, että se on totta, mitä itse olen ajatellut jo vuosia. Nyt muutkin saavat sen tietää. Tätä on mukava kertoa eteenpäin”,  sanoo Marja Jakobsson.

Jakobssonin mukaan palkinnossa näkyy se, että työhyvinvointiin ja koulutukseen on panostettu. Seurakunnissa ymmärretään, että jokainen työntekijä vaikuttaa työyhteisön toimintaan.

"Ikä ei meillä merkitse mitään. Tärkeää on se, miten itse toimii. Myöskään rekrytoinnissa ikä ei ole este", Jakobsson sanoo.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että seurakuntayhtymässä käytetään laajasti pitkän työuran kannustimia. Näitä ovat työajan ja työn sisällön jousto, työntekijöiden kuunteleminen, työhyvinvointiin panostaminen, työntekijöiden välisen arvostuksen korostaminen, hyvät työvälineet ja esimiehen tuki. Espoon seurakuntayhtymällä useita toimipisteitä eri puolilla kaupunkia ja noin 600 työntekijää. Yli 50-vuotiaiden miesten prosenttiosuus työntekijöistä on 10 ja naisten 30. Keskimääräinen eläkkeelle jäämisen ikä on noin 65 vuotta.

Kilpailussa etsittiin suomalaisen työelämän edelläkävijöitä eli Suomen parhaita yli 50-vuotiaiden työpaikkoja. Aller Media Oy:n järjestämän kilpailun tavoitteena oli nostaa esiin organisaatioita, joissa arvostetaan kokeneita työntekijöitä, tehdään konkreettisia tekoja pitkien työurien mahdollistamiseksi sekä ikäsyrjinnän kitkemiseksi. Kilpailu käynnistettiin maaliskuussa 2013.

Kilpailuun osallistuneiden yritysten ja julkisyhteisöjen tuli hakemuksessaan eritellä, miten ne tukevat yli 50-vuotiaiden asemaa ja työhyvinvointia. Näitä olivat esimerkiksi rekrytointi, erityiset ikäohjelmat sekä yli 50-vuotiaiden mahdollisuudet edetä urallaan. Lisäksi kilpailuun osallistuneiden yritysten työntekijöille järjestettiin kysely, jossa he saattoivat vapaasti kommentoida oman työpaikkansa ilmapiiriä ja toimenpiteitä.

Espoon seurakuntayhtymä palkittiin suurten työpaikkojen sarjassa. Pienten työpaikkojen sarjan voitti helsinkiläinen kuljetusalan yritys Speed Oy ja pienten ja keskisuurten yritysten sarjan Kajaanin Mamselli -liikelaitos. Lisäksi raati päätti antaa yksinyrittäjien kannustamiseksi kunniamaininnan kilpailuun osallistuneelle yksityiselle perhepäivähoitajalle, lahtelaiselle Tuire Monoselle.

 

Lisätietoja

henkilöstöpalvelupäällikkö Marja Jakobsson, 040 583 0915, marja.jakobsson@evl.fi

Allerin tiedote kilpailusta

 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 172 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs