Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Espoon seurakunnilta hätämajoitusta nuorille turvapaikanhakijoille

Espoon seurakunnat

Espoon seurakunnilta hätämajoitusta nuorille turvapaikanhakijoille

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2015 klo 18:22
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon seurakunnat tarjoavat väliaikaista hätämajoitusta 40 alaikäiselle turvapaikanhakijalle. Nuoret ovat tänään majoittuneet Velskolan leirikeskukseen Pohjois-Espooseen. Pyyntö hätämajoituksen järjestämiseen tuli Espoon kaupungilta.

”Seurakunnat tarjoavat tilan ja Espoon kaupunki vastaa varsinaisesta toiminnasta. Tässä vaiheessa on sovittu majoituksesta ensi tiistaihin asti”, kertoo seurakuntayhtymän hallintojohtaja Risto Hämäläinen.

Espoon kaupunki on keskittynyt vastaanottamaan yksin maahan tulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita.  Heitä on jo sijoitettuna Espoon perhe- ja ryhmäperhekotiin sekä Rinnekotiin.

”Espoon seurakunnat käynnistävät parhaillaan monenlaisia tukitoimia turvapaikanhakijoiden pitkäjänteiseen auttamiseen ja kotouttamiseen. Lisäämme esimerkiksi Luetaan yhdessä -ryhmiä, joissa pääsee opiskelemaan suomenkieltä vapaaehtoisten johdolla”, kertoo Tapiolan kirkkoherra Päivi Linnoinen.

Seurakunnat ovat myös järjestäneet lipaskeräyksiä Eurooppaan saapuneiden pakolaisten auttamiseksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. Esimerkiksi Tapiolassa kerättiin viikossa yli 16 000 euroa. Lisäksi yhteinen kirkkoneuvosto myönsi syyskuun alussa 40 000 euron avustuksen samaan tarkoitukseen.

Lisätietoja

Espoon seurakuntayhtymän hallintojohtaja Risto Hämäläinen, 050 350 9595, risto.hamalainen@evl.fi

Tapiolan seurakunnan kirkkoherra Päivi Linnoinen, 050 379 9038, paivi.linnoinen@evl.fi

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 170 300 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.
Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs