Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Espoon seurakunnilta 20 000 euroa katastrofiapua Filippiineille

Espoon seurakunnat

Espoon seurakunnilta 20 000 euroa katastrofiapua Filippiineille

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2013 klo 12:50
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt 20 000 euroa katastrofiapua Filippiinien hirmumyrskystä kärsineiden auttamiseen. Avustus toimitetaan perille Kirkon Ulkomaanavun välityksellä.

Taifuuni Haiyanin tuhoamilla alueilla jopa 95 % ihmisistä on edelleen avun tarpeessa. Pahimpia ongelmia ovat suojan, ruuan ja puhtaan veden puute. Kirkon Ulkomaanapu ohjaa apunsa maan keskiosaan Cebun ja Leyten saarille, erityisesti Taclobanin kaupunkiin, jossa tuhot ovat erittäin suuret.

Seurakuntien vapaaehtoiset lipaskerääjät ovat myös olleet liikkeellä Filippiinien katastrofin jälkeen muun muassa espoolaisissa kauppakeskuksissa, ja lippaisiin on kertynyt kahdessa viikossa jo tuhansien eurojen avustukset Filippiinien hyväksi. Keräyslippaat ovat seuraavina viikkoina esillä monissa Espoon seurakuntien tiloissa ja tapahtumissa, esimerkiksi Otaniemen kappelissa järjestetään lauantaina 30.11. klo 19 hyväntekeväisyyskonsertti tuhoalueiden ihmisten auttamiseksi.

Espoon seurakunnat ovat aiemmin tänä vuonna myöntäneet 20 000 euroa Namibiaan ja 20 000 euroa Angolaan pitkäaikaisen kuivuuden hoitoon Suomen Lähetysseuran kautta sekä 50 000 euroa Syyrian pakolaisten auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Lisätietoja

Yhteisen seurakuntatyön päällikkö Jukka Huttunen p. 09 8050 2330, jukka.huttunen@evl.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs