Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Espoon kirkkovaltuuston paikkajako muuttuu vuonna 2015

Espoon seurakunnat

Espoon kirkkovaltuuston paikkajako muuttuu vuonna 2015

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2014 klo 12:44
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto on vahvistanut kirkkovaltuuston paikkajaon vaalikaudeksi 2015–2018. Espoon tuomiokirkkoseurakunnan valtuustopaikkojen lukumäärä kasvaa yhdellä ja Tapiolan seurakunnan valtuustopaikkojen määrä laskee yhdellä. Yhteensä paikkoja on 61 ja ne jakautuvat seurakunnittain jatkossa seuraavasti:

  • Esbo svenska församling 7 paikkaa
  • Espoon tuomiokirkkoseurakunta 16 paikkaa
  • Espoonlahden seurakunta 11 paikkaa
  • Leppävaaran seurakunta 9 paikkaa
  • Olarin seurakunta 10 paikkaa
  • Tapiolan seurakunta 8 paikkaa

Kirkkolain mukaan seurakuntien lukumäärän ollessa 20 tai vähemmän jäsenten paikoista annetaan kullekin seurakunnalle ensin kaksi paikkaa. Muut paikat jaetaan seurakuntien väkilukujen suhteessa. Espoon seurakuntayhtymässä tämä tarkoittaa, että 12 paikkaa jaetaan suoraan seurakunnille. Suhteellisen osuuden mukaan jaettavaksi jää 49 paikkaa.

Kirkon päättäjät valitaan seurakuntavaaleissa syksyllä 2014

Espoossa syksyn seurakuntavaaleissa valitaan päättäjät kunkin seurakunnan seurakuntaneuvostoon sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon. Vaalien ehdokasasettelu on käynnissä ja päättyy 15.9. Vaalien ennakkoäänestys on 27.–31.10. ja varsinainen vaalipäivä on isäinpäivänä 9.11. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet Espoon seurakuntien jäsenet.

Yhteinen kirkkovaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa Espoon seurakuntayhtymässä. Sillä on käytännössä samanlainen valta kuin kaupunginvaltuustolla kunnallisella puolella. Kirkkovaltuusto määrää kirkollisveroprosentin ja päättää seurakuntayhtymän talousarviosta. Talousarviossa jaetaan kullekin seurakunnalle määräraha, jonka käytöstä päättävät seurakuntaneuvostot. Valtuusto vahvistaa seurakuntayhtymän tilinpäätöksen, päättää kiinteän omaisuuden hankinnasta ja myymisestä, päättää yli 745 000 euroa maksavista rakennushankkeista, valitsee yhteisen kirkkoneuvoston ja johtokunnat sekä hyväksyy seurakuntayhtymän strategiat. Se myös päättää seurakuntayhtymän perussäännöstä, jossa määrätään, mitkä tehtävät hoidetaan yhteisesti.

Muita päätöksentekoelimiä ovat yhteinen kirkkoneuvosto, joka on Espoon seurakuntayhtymän ylin toimeenpano- ja hallintoelin. Se johtaa seurakunnan hallintoa, valmistelee asiat yhteisen kirkkovaltuuston päätettäväksi sekä huolehtii yhteisen kirkkovaltuuston päätösten täytäntöönpanosta ja valvoo niiden laillisuutta. Kullakin seurakunnalla on oma seurakuntaneuvosto. Ne päättävät seurakuntien toimintamäärärahojen käytöstä ja henkilövalinnoista.

Lisätietoja:

hallintopäällikkö Sari Anetjärvi, 040 5888317, sari.anetjarvi@evl.fi

Tietoa seurakuntavaaleista:
Suomen ev.lut. kirkon yhteiset vaalisivut: www.seurakuntavaalit.fi
Espoon seurakuntien seurakuntavaalisivut avautuvat lähiaikoina

 

Espoon kuusi seurakuntaa muodostavat Espoon seurakuntayhtymän. Jäseniä on 172 000 ja työntekijöitä noin 600. Espoon seurakuntien toiminnan tarkoituksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs