Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Elisabeth Rehn: Kynttilän sytytys pyhäinpäivänä rakkaiden muistolle on kaunis perinne

Kirkon tiedotuskeskus

Elisabeth Rehn: Kynttilän sytytys pyhäinpäivänä rakkaiden muistolle on kaunis perinne

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2015 klo 08:16
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Vuoden pimeimpään aikaan sijoittuva kristillinen juhlapyhä, pyhäinpäivä, valaisee pian hautausmaat. Tänä vuonna pyhäinpäivää vietetään lauantaina 31.10. Pyhäinpäivän perinne on muistaa edesmenneitä läheisiä viemällä haudalle kynttilä.

Kynttilänvalossa voi hiljentyä myös netin kautta

Pyhäinpäivälle on avattu omat verkkosivut osoitteeseen www.pyhäinpäivä.fi. Sivuilla on pyhäinpäivän perinteestä, materiaalia surun käsittelyyn aikuiselle ja lapselle sekä hartaudellista materiaalia.

Pyhäinpäivän iltana kello 17─21 pyhäinpäivän verkkosivujen kautta voi seurata videostriimausta Helsingin Hietaniemen hautausmaan muualle haudattujen muistomerkiltä, jonne ihmiset käyvät sytyttämässä kynttilöitä.

Verkkosivuilla sekä kirkon sosiaalisen median kanavilla videon välityksellä kynttilän edesmenneille läheisilleen sytyttävät ministeri Elisabeth Rehn, muusikko Petri Laaksonen sekä tubettaja Tume. He kannustavat ihmisiä mukaan sytyttämään sosiaalisessa mediassa kynttilän läheisen muistoksi ja jakamaan muisto tunnuksella #pyhäinpäivä tai #sytytänkynttilän.

Sytytä kynttilä myös pimeälle haudalle

Tänä vuonna seurakuntien valtakunnallisen pyhäinpäivän kynttilätempauksen tarkoituksena on kannustaa vapaaehtoisia eri puolilla Suomea sytyttämään kynttilä haudalle, jolla ei pala yhtään kynttilää. 

Kynttilänsytytystapahtumaan osallistutaan muun muassa Vantaan Pyhän Laurin kirkon ja Ruskeasannan hautausmailla, Porvoon Näsinmäen hautausmaalla, Uudenkaupungin, Haminan ja Lieksan hautausmailla. 

Nokian seurakunnassa Tyttöjen Yön tytöt osallistuvat kynttilänsytytystempaukseen pyhäinpäivänä ja käyvät sytyttämässä kynttilöitä haudoille.

Vapaaehtoiset saavat lisätietoa suoraan seurakunnalta tai vapaaehtoistyo.fi-verkoston kautta.

Seurakunnat järjestävät pyhäinpäivänä jumalanpalveluksia, joissa luetaan vuoden aikana kuolleiden seurakuntalaisten nimet ja sytytetään kynttilä heidän muistoksi.

Lisätietoja:

https://www.vapaaehtoistyo.fi
Kirkko Suomessa -Facebook
Kirkon Twitter

viestintäsuunnittelija Hanna Piira, p. 050 351 8381, hanna.piira@evl.fi 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs