Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Awajin seurakunta sai oman kirkon

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Awajin seurakunta sai oman kirkon

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2014 klo 14:17
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Awajin seurakunta Japanissa on muuttanut uusiin toimitiloihin. Ensimmäistä jumalanpalvelusta vietettiin vastavalmistuneessa kirkossa maaliskuun viimeisenä sunnuntaina.

Jumalanpalveluksen alussa kastettiin neljä henkeä, Manami Tsurumaki, Rumiko Iwano sekä Yasuhiro ja Tomoko Kiyokuni. Kasteen suorittivat radiopastori Shigeru Masaki ja pastori Daniel Nummela. Kasteen jälkeen Itä-Fukuyaman seurakunnan Hanna Gospel -kuoro lauloi Mitsuko Watanaben johdolla muun muassa Händelin Hallelujan. Kuoro oli saapunut 17 hengen vahvuudessa juhlistamaan tilannetta.  Jumalanpalveluksessa saarnasi lähetystyöntekijä Jorma Pihkala. Onnittelujen ja yhteisen aterian jälkeen kuoro piti vielä minikonsertin.

Japanilaiseen tapaan jokainen kastettavista kertoi vuorollaan kasteelle johtaneesta tiestään.  Tomoko Kiyokuni ihmetteli puheessaan, miten armollinen kristinusko onkaan. Ensimmäistä kertaa kirkkoon saapuessaan hän ei ollut tullut etsimään apua, mutta oli kuitenkin sen saanut.

-          Pastori Nummela puhui saarnassa anteeksi antamisesta tähän tapaan: ”Kun anteeksi antaminen on vaikeaa, voimme antaa asian Jumalan käsiin.” Nämä sanat hämmästyttivät minua syvästi ja tunsin, miten sydämeni todella keventyi. Juuri tuolloin elämääni oli ensi kertaa kehkeytynyt ihmissuhde, joka särki sydämeni sairastumispisteeseen asti ja ajattelin, että en kykenisi antamaan anteeksi.  Siksi pastori Nummelan sana asian jättämisestä Jumalan käsiin oli minulle suoraa Herran puhetta. Se oli minulle, joka yritin jotenkin itse selviytyä, hellä pelastava lahja.

Unelma omasta kirkosta toteutui

Pioneerityö Sumoton kaupungissa Awajin saarella alkoi 17 vuotta sitten. Kokoukset pidettiin aluksi pienessä 17 neliön vuokratilassa, jota myöhemmin laajennettiin 34 neliöön. Kun tämäkin kävi ahtaaksi kasvavalle seurakunnalle, heräsi unelma omasta kirkosta, johon voisi kutsua myös uusia ihmisiä.

Joulukuussa 2011 seurakunta osti tontin kirkkorakennusta varten. Kirkon suunnitteli arkkitehti Hannu Nokelainen Etu-Aasiasta. Kokonaiskustannusarvio oli  500 000 euroa, josta seurakunta kattoi pankkilainalla ja muilla rahoitusjärjestelyillä 300.000 euroa. Kansanlähetys järjesti keräyksen loppusumman kattamiseksi. Tähän mennessä ovat suomalaiset seurakunnat ja yksityishenkilöt lahjoittaneet kirkon rakentamiseen 124.450,84 euroa.

Awajin seurakunnassa on 35 jäsentä. Uuden kirkon ensimmäiseen juhlajumalanpalvelukseen kokoontui salin täyteinen joukko, 60 henkeä, joista 22 oli vielä etsijöitä.

Seurakunnan paimenena työskentelevä Nummela kiittää suomalaisia rukouksista ja tuesta.

-        Ne ovat kantaneet työtä eteenpäin ja mahdollistivat sen, että neljä kasteelle aikonutta myös saivat kasteen. Näyttää siltä, että uusi kastekurssi saattaisi päästä alkuun jo ennen kesää. Rukoilkaa edelleen seurakunnan puolesta. Rukoilkaa, että mahdollisimman moni Japanissa saisi kuulla pelastavan evankeliumin sanan, Nummela vetoaa.

Lisätietoja: aluekoordinaattori Tapani Kaitainen, puh. 044 4477 809, tapani.kaitainen@sekl.fi

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 72 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs