Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Arkkipiispa Jukka Paarma kirjoitti kirjan kollegoistaan

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Arkkipiispa Jukka Paarma kirjoitti kirjan kollegoistaan

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 09:32
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Turun historiallisessa arkkipiispantalossa on asunut yksitoista arkkipiispaa perheidensä kanssa. Jukka Paarma luo tuoreessa teoksessa kuvan persoonaltaan, taustoiltaan ja näkemyksiltään erilaisista arkkipiispoista ja heidän työstään kirkon johtajina ja yhteiskunnallisina vaikuttajina.

Kirja kertoo, kuinka arkkipiispan työ ja toimintaympäristö ovat muuttuneet 1890-luvulta nykypäivään, ja miten siihen ovat vaikuttaneet kirkon 2000-luvulla kohtaamat haasteet. Kysymykset monikulttuurisuudesta, seksuaalivähemmistöistä ja naispappeudesta sekä yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta ovat nousseet esille myös arkkipiispan työssä.

Teoksen kirjoittaja, arkkipiispa emeritus Jukka Paarma, asui itse arkkipiispantalossa vuosina 1998–2009. Paarmaa ja hänen aikaansa arkkipiispana koskevan osuuden on kirjoittanut kulttuurihistorian professori emeritus Kari Immonen. Teoksen kustantaa Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Kirja tarjoaa uudenlaisia näkökulmia Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispoihin sekä kulttuurihistorialliseen rakennukseen. 125-vuotiaan talon historiaan mahtuu iloja, suruja ja elämänmakuisia tarinoita Piispan Pojista paavi Johannes Paavali II:n vierailuun.

Arkkipiispantalo – historia ja asukkaat -kirjan julkistamistilaisuus järjestetään torstaina 24.9. klo 11 arkkipiispantalossa (Piispankatu 9, Turku).

Tilaisuuteen ottavat osaa arkkipiispat Kari Mäkinen, Jukka Paarma ja John Vikström.

Tervetuloa.

Linkki kirjan kansikuvaan.                                

Jukka Paarma
Arkkipiispantalo
Historia ja asukkaat
320 s. | SKS 2015

Lisätiedot: markkinointikoordinaattori Mirka Vesala, mirka.vesala@finlit.fi, 050 490 0245
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@finlit.fi

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä lähes sata henkeä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs