Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Apologiaforumissa perehdytään pahuuden ja kärsimyksen ongelmaan

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Apologiaforumissa perehdytään pahuuden ja kärsimyksen ongelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 17:25
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Jos Jumala on hyvä, miksi maailmassa on niin paljon pahuutta ja kärsimystä? Tämän usein esitetyn kysymyksen taustalla saattaa olla monenlaista murhetta tai pettymystä Jumalaan. Kansanlähetysopistolla Ryttylässä pidetään 10. - 12.4.2015 Apologiaforum, jonka teemana on Pahan ja kärsimyksen ongelma.

Pääpuhujana tapahtumassa on apologeetta, filosofi ja kirjailija Peter S. Williams Norjasta. Williams toimii viestinnän ja maailmankatsomusten apulaisprofessorina Gimlekollenin Mediakorkeakoulussa Kristiansandissa, Norjassa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, kuten A Faithful Guide To Philosophy ja apologiaa käsittelevän teoksen C. S. Lewis vs. The New Atheists.

Perjantain luennollaan Williamsin aiheena on, voiko pahasta ja hyvästä puhua ilman Jumalaa. Voiko ateismi perustella, mikä on oikein tai väärin? Lauantain luennolla Williams selvittää, miten voidaan sovittaa yhteen Jumalan kaikkivaltius ja täydellinen rakkaus sekä maailmassa ilmenevä kärsimys. Kanavassaan Williams pohtii, onko onnellisuus ihmiselämän tarkoitus.

Perheterapeutti Saara Kinnunen opettaa, kuinka kohdata oma tai lähimmäisen kärsimys. Teemaa jatkaa Veli-Pekka Joki-Erkkilä kanavassaan Kun kärsimys osuu omalle kohdalle. Toisessa kanavassa pahan ja kärsimyksen ongelmaa lähestytään kokemuksellisesti, tutkivan teatterin keinoin.

Tapahtumassa on tunnettuja suomalaisia alustajia. Raamatunopettaja Pasi Turunen opettaa aiheesta Onko helvetti oikeudenmukainen? STI:n pääsihteeri Ville Auvinen pohtii luennollaan sitä, kuinka Vanhan testamentin Jumala ja Uuden testamentin rakastava Isä ovat sovitettavissa yhteen. Tutkija Timo Eskola selvittää, kuinka pahuutta ja kärsimystä on selitetty eri aikoina ja eri uskonnoissa. Teologi Henrik Perret pohtii, tietääkö Jumala, mitä kipu ja kärsimys ovat ja missä Jumala on, kun kärsimys kohtaa.

Kahdessa tilaisuudessa puhujat vastaavat yleisön esittämiin kysymyksiin.

Info
Tapahtumapaketti 130 €, opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille ja varusmiehille 75 €. Pakettihinnat ennakkoon 100 €/60 €, jos ilmoittautuu JA suorittaa maksun ennen 31.3. Ilmoittautua voi osoitteessa klopisto.fi/apologiaforum.

Apologiaforumin järjestävät Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Kansanlähetysopisto ja Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys.

 

Kuva: Peter S. Williamsin arkisto

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön noin 70 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs