Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » 18-vuotias Nuorten Kriisipiste vertasi: nuorten ongelmat pysyneet samoina

HelsinkiMissio

18-vuotias Nuorten Kriisipiste vertasi: nuorten ongelmat pysyneet samoina

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2011 klo 10:34
Julkaisija: HelsinkiMissio

18-vuotias Nuorten Kriisipiste vertasi: nuorten ongelmat pysyneet samoina

Maaliskuussa 18 vuotta täyttänyt HelsinkiMission Nuorten Kriisipiste auttaa tilastojensa mukaan nuoria vuonna 2011 aivan samojen ongelmien kanssa kuin aloittaessaan vuonna 1993. Jonoitta ja diagnooseitta keskusteluapua tarjoavan Kriisipisteen ammattilaiset kohtaavat nuorten puheissa keskeisimmin yksinäisyyttä, ahdistuneisuutta ja masentuneisuutta.

- Vaikka sosiaalinen media on lisännyt yhteisöllisyyttä ja yhteisöjä verkossa, yksinäisyys on meillä edelleen nuorten yhteydenottojen tavallisin syy, toteaa HelsinkiMission Nuorten Kriisityön johtaja Olavi Sydänmaanlakka. – Yksinäisyys puolestaan on yleisin yhdistävä tekijä nuorten masennuksen, päihteiden käytön ja itsetuhoisuuden takana.

Oikea-aikainen apu poisti jatkohoidon tarpeen yli puolilta nuorista

Hieman yli puolet HelsinkiMission Nuorten kriisipisteen vuoden 2010 asiakkaista ei tarvinnut jatkohoitoa päästyään keskustelemaan ongelmistaan ajoissa ammatti-ihmisen kanssa.

- Nuorten pahoinvoinnin ehkäisemisessä keskeistä on oikeaan aikaan saatu apu. Olemme koko 18 vuoden toiminnan ajan pitäneet nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyssä ratkaisuna matalan kynnyksen periaatetta, korostaa HelsinkiMission Sydänmaanlakka.

- Oikea-aikaisuutta tarvitaan lisää maamme nuorten mielenterveyden hoitamisessa, Sydänmaanlakka jatkaa. -Nuoren on saatava apua ahdistukseensa heti, kun kokee sitä tarvitsevansa. Eihän esimerkiksi yksinäisyyttä voi diagnosoida - silti se voi kohtaamattomana johtaa mielenterveydellisiin ongelmiin. Joka päivä viisi alle 30-vuotiasta jää eläkkeelle mielenterveydellisistä syistä.

Ammattiauttajat ovat olleet Nuorten Kriisipisteessä alusta asti tavattavissa jonoitta ja ilman lääkärin lähetettä. Kriispiste on “diagnoosivapaa vyöhyke”, jossa nuoruuden haasteet saavat ammattikuulijan, vaikka ne eivät kuuluisikaan mielenterveydelliseen kategoriaan.

HelsinkiMission Nuorten Kriisipiste toimii mm. RAY.n ja Helsingin kaupungin tuella. Sörnäisissä toimiva piste on tehnyt ennaltaehkäisevää työtä pääkaupunkiseudun nuorten pahoinvoinnin ehkäisemiseksi tarjoamalla 18 vuoden ajan välitöntä, maksutonta ammattiapua ympäri vuoden. Vuonna 2010 nuorisokontakteja oli lähes 2000. Lisäksi Nuorten Krisiipiste tarjosi yli 20 vapaaehtoista koulutettua tukihenkilöä apua tarvitseville nuorille.

Lisätiedot:  Helena Hulkko, viestintäpäällikkö, HelsinkiMissio, puh. 050 582 22 11, helena.hulkko@helsinkimissio.fi

 

 

HelsinkiMissio on vuonna 1883 perustettu sosiaalialan järjestö. Yhdistys toimii vanhusten, kriisinuorten ja erityisryhmien parissa yksinäisyyden lievittämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Ammattiavun lisäksi toiminnan merkittävänä voimavarana on mittava vapaaehtoistoimijoiden verkosto. Pyrkimyksenä on jatkuva uusiutuminen, uusien sosiaalisten katvealueiden löytäminen ja avun piiriin tuominen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs