Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Yli 1800 liikkujaa nautti voimistelun Ikiliikkeestä

Suomen Voimisteluliitto

Yli 1800 liikkujaa nautti voimistelun Ikiliikkeestä

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2016 klo 09:15
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Vierivä kivi ei sammaloidu eikä voimistelun Ikiliikkeen 1800 yli 60-vuotiasta liikkujaa kangistu. Alunperin Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana kolmivuotisena hankkeena käynnistynyt Ikiliike - Ikääntyvien liikunnan kehittämishanke liikuttaa tällä hetkellä 47 voimisteluseurassa, 120 liikuntaryhmässä. Suomen Voimisteluliiton Ikiliike on tullut jäädäkseen voimistelun monipuoliseen maailmaan kehittämään ja tukemaan yli 60-vuotiaiden liikkujien tuntitarjontaa ja liikuntatarpeita. 

Käynnissä olevan Voimisteluviikon kunniaksi alla median ja voimisteluseurojen käyttöön tietoa voimistelun Ikiliikkeestä.

 

Ikiliike vetää mukaansa

Usein kuulemme lauseen, että urheilun ja liikunnan lajiliitoissa keskitytään vain kilpa- ja huippu-urheiluun. Se ei pidä paikkaansa Suomen Voimisteluliitossa ja sen jäsenseuroissa, jotka liikuttavat ihmisiä vauvasta vaariin. Vai mitä sanotte Ikiliikkeestä, joka on tullut voimisteluun jäädäkseen?

47 voimisteluseuraa, 120 liikuntaryhmää, 1800 yli 60-vuotiasta liikkujaa, 600 uutta 60+ liikkujaa. Näitä upeita lukuja komeilee Ikiliike-hankkeen raportissa. Kolmivuotinen Ikiliike – Ikääntyvien liikunnan kehittämishanke päättyi Voimisteluliitossa kesällä 2016. Tavoitteena oli liikuttaa yhä useampia ikääntyviä eri puolella Suomea sekä kouluttaa lisää ikääntyvien ohjaajia. 

- Olemme kouluttaneet yli 150 ikääntyvien liikunnan ohjaajaa. Seuroissa on nyt asiantuntevia vetäjiä juuri tälle kohderyhmälle, myhäilee projektikoordinaattorina toiminut Taru Tanskanen.

- Vaikka luvut kertovat hankkeen onnistuneen, niin parasta hankkeessa ovat olleet tarinat, joita seuroilta kuulemme ikääntyvistä liikkujista. Aloittaessaan uusi liikkuja on voinut ajatella, että ei tämä Ikiliike ole minun juttu ollenkaan, mutta nyt ei voi enää pysyä poissa. Ryhmän sosiaalisuus ja ohjaajan taito ottaa huomioon yli 60-vuotiaiden tarpeet vetävät mukaansa, Tanskanen kertoo.

Näitä Ikiliike-tarinoita voit lukea edelleen IKILIIKE-blogista – tähtihetkiä keholle ja mielelle. 

Hankkeesta pysyväksi toiminnaksi

Ikiliike-hanke alkoi Voimisteluliitossa ja sen seuroissa vuonna 2013. Kolmivuotisen hankkeen aikana voimisteluun on luotu koulutuspolku ikääntyvien ohjaajille ja tehty useita erilaisia valmiita tuntimalleja juuri tälle kohderyhmälle. Hankkeessa tuettiin seurojen Ikiliike-toimintaa valmiilla materiaaleilla ja Iki@liike – valokuvanäyttelyllä. Näyttely kiersi yhdeksällä paikkakunnalla Suomessa.

- Monet seurat aloittivat toiminnan yhdellä ryhmällä ja nyt ryhmiä saattaa olla jopa kuusi. Silloin kysyntä ja tarjonta ovat kohdanneet, projektikoordinaattorina toiminut Taru Tanskanen toteaa tyytyväisenä.

- Erityisen tärkeää on myös se, että Ikiliike jatkuu. Hankkeella on luotu uutta ja se jää Voimisteluliiton ja voimisteluseurojen toimintaan.

Lue Ikiliike-raportti kokonaisuudessaan

 

Valtakunnallisen Voimisteluviikot-kampanjan (vkot 35-36) tavoitteena on nostaa voimistelua esiin ja saada lisää harrastajia voimistelun pariin niin lapsista kuin aikuisistakin. Ikiliike on osa Voimisteluliiton ja sen seurojen toimintaa. 

Etsi lähin voimisteluseurasi Löydä seura -haulla ja liity mukaan!

 

 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs