Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » World Vision varoittaa lasten hyväksikäytön lisääntymisestä jalkapallon MM-kisojen aikana

Suomen World Vision

World Vision varoittaa lasten hyväksikäytön lisääntymisestä jalkapallon MM-kisojen aikana

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 14:42
Julkaisija: Suomen World Vision

Brasilialaiset lapset ja nuoret ovat entistä suuremmassa vaarassa joutua hyväksikäytetyiksi jalkapallon MM-kisojen aikana. Kehitysyhteistyöjärjestö World Vision on huolissaan, että seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsityövoima lisääntyvät.

Seksuaalinen hyväksikäyttö on toiseksi yleisin 10 ̶ 14-vuotiaisiin lapsiin kohdistuva väkivallanmuoto Brasiliassa.
̶  Kysyntä kasvattaa tarjontaa. Pelkäämme, että osa 3,7 miljoonasta turistista hyödyntää MM-kisojen tarjoamaa mahdollisuutta käyttää yhä enemmän lapsia ja nuoria seksuaalisesti hyväkseen, Brasilian World Visionin toiminnanjohtaja Joao Diniz sanoo.

Järjestö varoittaa myös lapsityövoiman lisääntymisestä. Lapsia hyödynnetään katukaupassa, ja he joutuvat keräämään roskia kierrätykseen.
̶  Brasiliassa yli kolme miljoonaa lasta tekee töitä. Lapsityövoimalla on negatiivisia vaikutuksia heidän ruumiilliseen ja henkiseen kehitykseensä.

World Vision työskentelee hyväksikäyttöä vastaan Brasiliassa. Nuorille on perustettu oma kansalaisjärjestö MJPOP Youth Monitoring of Public Policies. Verkostossa kovia kokeneet lapset ja nuoret saavat tukea ja oppivat kansalaisvaikuttamista.

Recifestä kotoisin oleva 19-vuotias Eduardo Henrique on alkoholistiperheestä sekä joutunut aikaisemmin väkivallan kohteeksi ja osallistumaan varkauksiin. Hän on saanut MJPOP:sta apua ja päässyt mukaan yhteiskunnalliseen toimintaan ja puhumaan päätöksentekijöiden kanssa. Yksi nuorten saavutus on rakenteilla oleva terveyskeskus.
̶  Tällä hetkellä keksin monta syytä elää. En ole enää lapsi, jolla on monta ongelmaa. Olen nuori unelmoija, jolla on paljon toivoa paremmasta tulevaisuudesta, Henrique kertoo.


Lisätietoja:

Tiedottaja Gidalia Santana, Brasilian World Vision, p. +55 81 9722 2627, Gidalia_Santana@wvi.org

 Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs