Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Vuokatti Ski Team Kainuu ja Hämeenlinnan Hiihtoseura juhlivat viestivoittoja Vuokatissa

Hiihtoliitto

Vuokatti Ski Team Kainuu ja Hämeenlinnan Hiihtoseura juhlivat viestivoittoja Vuokatissa

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2014 klo 16:36
Julkaisija: Hiihtoliitto

Maastohiihdon Suomen Cupin avausviikonloppu Vuokatissa huipentui viesteihin, joista miesten ykköseksi ylsi Vuokatti Ski Team Kainuu ja naisten voittoon Hämeenlinnan Hiihtoseura. Miesten viestistä saatiin jopa poikkeuksellisen jännittävä, sillä Vuokatin ankkuri Iivo Niskanen pinnisti vasta loppusuoralla 0,2 sekunnin turvin Kouvolan ankkurin Lauri Lepistön edelle.

Vuokatin viestiä veivät ennen Niskasta Martti Jylhä ja Mikko Koutaniemi. Kouvolan hiihtäjät ennen Lepistöä olivat Lauri Vuorinen ja Ville Nousiainen. Jämsänkosken Ilves nousi Anssi Pentsisen vahvalla ankkuriosuudella kolmanneksi 10,7 sekuntia voittajalle hävinneenä. Niskanen pääsi ankkuriosuudelle kolmantena, 18,3 sekuntia Lepistön jälkeen.
”Viimeisellä kierroksella ei tarvinnut paljon hiihtää sen jälkeen, kun sain Laurin kiinni. Hoksasin vaan sitten, että loppusuora olikin lyhyt, kun puolesta välistä lähdin kiristämään. Liikkuuhan ne toisetkin! Siinä meinasi ylimielisyys tänään kostautua. Tarkoitus oli hiihtää helppo, teknisesti hyvä ja rento hiihto. Sellainen, ettei kroppaan tule liikaa laktaatteja”, Niskanen sanoi tyytyväisenä avaukseensa.
Koutaniemi on ollut useassa viestissä kokemassa Vuokatin ylivoimaista menoa. Hän muistuttikin, että viestihiihto on kivempaa silloin, kun kilpailussa on jännitystä. Niskasen etenemistä hän ei silti kuulemma oikein osannut jännittää, sillä luottoa joukkuekaveriin oli.
”Hattua täytyy nostaa Lepistön Laurille. Itselläni eilinen painoi tänään jäsenissä. Ihan kelpo suoritus, ei mitään totaalista katkeamista. Iivo tosiaan lupaili, että 1,5 minuuttia saa olla Kouvolaan eroa, kun hän lähtee matkaan. Sen verran hän kuulemma hoitaa, mutta en enää jaksa siihen uskoa”, Koutaniemi naurahti ja lisäsi, että sijoitus kuitenkin ratkaisee.
Vuokatin viestin avasi Martti Jylhä, joka tuli keulassa vaihtoon. Hän oli hiihtoonsa ihan tyytyväinen. Lihaksiston kanssa olleet ongelmat alkavat olla paremmalla mallilla.
”Epäilyksen siemen on kylvetty viime viikkojen aikana, eikä se yhdellä hiihdolla ravise pois. Pitää saada onnistuneita hiihtoja tässä alle muutamia, sitä kautta se tulee. Jos tulokset ovat hyviä niin se tuo uskoa. Luultavasti pitää saada kovempaa jaksoa. Nyt on tila saatu normalisoitua, kun joutui ottamaan hieman helpommin.  Joutuu tekemään kovempia harjoituksia, että saa sen suorituskyvyn esille”, Jylhä sanoi.
Ville Nousiainen iloitsi nuorten tiimikavereidensa onnistumisesta. Konkari kertoi, että joukkueen tavoitteena oli saada Lepistölle mahdollisimman rento paikka hiihtää.  
”Lauri oli lopussa aika terhakkana, hyvin pisti kampoihin. Kylmäpäinen hiihto, hyvin hoiti leiviskänsä. Itselläni oli aika raipakka aloitus, se maksoi jonkun verran lopusta. Ihan ookoo hiihto, sääret olivat jonkunverran tulessa, en ihan pystynyt normaalisti hiihtämään rentoa luistelua. Mutta niin se on aina ensimmäisissä luistelukisoissa”, Nousiainen sanoi.
Lepistö otti kylmäpäisen suorituksensa tyynesti.
”Eipä siinä, ajattelin vaan etten anna Iivolle yhtään helppoa. Odotin, että Iivo olisi tullut vähän nopeammin (kantaan). Löin viimeiset nousut ihan täysillä. Iivo tuli hönkämäen päällä ohi, mutta pääsin vielä kuittaamaan ja lopussa kuitenkin pääsin haastamaan kirissä hyvin”, Lepistö kertasi.
Lauantaina sprintissä loppukilpailusta karsiutunut Pentsinen näki viikonlopussaan hyvää ja huonoa.
”Kunto vaikuttaa hyvältä, mutta suorituskyvyssä on vielä tekemistä. Tämä kolmas sija oli meille se mitä tänään pystyimme ottamaan”, Pentsinen sanoi.
Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi avasi kautensa seuran kakkosjoukkueen ankkurina, ja toi joukkueen maaliin neljäntenä.
”Paljon paremmalta tuntui kuin 1,5 viikkoa sitten, mutta ei se hääviä ollut”, Jauhojärvi tuumi kuuden kilometrin taipaleensa jälkeen.
Jämin Jänne oli vielä Ristomatti Hakolan ja Antti Ojansivun osuuksien jälkeen toisena, mutta Tuomas Myllykoski ei pystynyt aivan kärkikamppailussa pysymään ja joukkue oli lopulta seitsemäs.

Hämeenlinnan Hiihtoseura juhli naisten viestin voittoa

Ennakkosuosikkeihin lukeutunut Hämeenlinnan Hiihtoseura oli paras naisten vapaan 3 x 4 kilometrin kilpailussa. Joukkue hiihtojärjestyksessä Laura Mononen, Anni Kainulainen ja Maija Hakala voitti toiseksi sijoittuneen Vieremän Koiton 11,3 sekunnilla ja viimeisen palkintopallipaikan vallanneen Kangasniemen Kalskeen 14,6 sekunnilla. Ankkuri Maija Hakala oli tyytyväinen omaan sekä joukkueen panokseen.

”En tiennyt kuinka paljon eroa taaksepäin Kerttuun (Niskanen) oli, mutta tiesin että ainakin eron eteenpäin saan tasaisella työnteolla kiinni. Viime vuosista olen oppinut, ettei puolen minuutin eroa tarvitse saada ekaan mäkeen vielä kiinni. Taktiikkani onnistui mielestäni hyvin ja voimia säästyi loppuun”, osuudelleen kolmantena päässyt Hakala sanoi.

Toisen osuuden voittajajoukkueessa hiihtänyt Kainulainen

”Lähdin hiihtämään peesissä, mutta hieman kuitenkin jäin, koska en uskaltanut alkuun ylikovaa hiihtää. Toisen kierroksen jouduin hiihtämään yksin, joka oli vastatuulessa aika haasteellista.”

Hän tähtää 23-vuotiaiden MM-kisoihin Kazakstaniin.

”Sinne on tarkoitus päästä ja myös menetyä. Toinen tavoite on päästä SM-kisojen yleisessä sarjassa kymmenen parhaan joukkoon.”

Kautensa voittajajoukkueen avausosuudella avannut Laura Mononen oli positiivisin mielin urakkansa jälkeen.

”Tuntui kohtuulliselta. Aloituskisat ovat olleet minulle aika nihkeitä yleensä, mutta nyt oli parempaa. Tästä on ihan hyvä jatkaa.”

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen nosti ankkuriosuudellaan joukkueensa 14:nneltä sijalta toiseksi. Joukkueen muut hiihtäjät olivat Marjaana Pitkänen ja Jenni Raivio.

”Hiihdosta puuttuu vielä terävyys ja loppusilaus, mutta hyviä treenejä nämä ovat. On hyvä, että saan Kuusamoa (maailmancupin avausta) ennen kolme tällaista viikonloppua. Hämeenlinna on ollut meille kovin vastus, neljällä kilometrillä tein sen mitä pystyin, en vaan pystynyt viimeisellä kierroksella hyökkäämään loppuun enää niin kovaa kuin oisin halunnut", Niskanen sanoi.

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen avasi kautensa viestissä. Sairasteluista kärsineelle Kyllöselle jäi avauksesta positiiviset fiilikset. Hän oli avausosuudella neljänneksi nopein.

”Kovaa hiihdettiin alusta loppuun. Viimeinen jaksaminen vielä puuttuu, mutta se on ihan hyvä tässä vaiheessa kautta. Ensi viikonloppuna Oloksella on tarkoitus yksi tai kaksi kilpailua hiihtää", kajaanilainen suunnitteli.

 Tulokset ja Suomen Cupin pistetilanteet: http://www.vuokattievents.fi/tulokset2

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs