Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Volkovan pitkä valmistautuminen huipentuu perjantaina Riossa

Suomen Voimisteluliitto

Volkovan pitkä valmistautuminen huipentuu perjantaina Riossa

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2016 klo 14:00
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Ekaterina "Katja" Volkovan pitkä kausi huipentuu perjantaina 19.8. Rion olympialaisiin, kun rytmisen voimistelun yksilöiden neliottelun alkukilpailu voimistellaan. 

- "Tämä on ollut pitkä kausi aina helmikuisesta rytmisen voimistelun Espoon maailmancupista, olympiakarsintojen kautta tähän hetkeen. Tätä hetkeä olemme odottaneet pitkään valmentajani Larisa Gryadunovan kanssa. Työtä on tehty vuosia ja tuntuu vieläkin hieman uskomattomalta, että täällä ollaan," Volkova kommentoi Riosta.

Rytmisen voimistelun yksilöiden alkukilpailussa nähdään 26 voimistelijaa. He suorittavat ensiksi vanne- ja pallo-ohjelmansa, ja tauon jälkeen samassa järjestyksessä keilat ja nauhan. Katja kilpailee 26 voimistelijan joukossa noin puolessa välissä, hän on suoritusjärjestyksessä 15. joka välineellä.

pe 19.8. Yksilöiden neliottelun alkukilpailu
paikallista aikaa (Suomen aikaa)

10:20 - 11:50 (16:20 - 17:50) Volkova aloittaa vanne-ohjelmalla
12:15 - 13:15 (18:15 - 19:15) Volkova pallo
14:50 - 16:05 (20:50 - 22:05) Volkova keila
16:20 - 17:45 (22:20 - 23:45) Volkova nauha 

Yksilöiden alkukilpailusta finaaliin jatkaa 10 parasta voimistelijaa. Neliottelun olympiamitalit ratkeavat finaalissa la 20.8. klo 21:20 lähtien Suomen aikaa.

RIO KISAKATSOMO
Katja Volkovan alkukilpailua voi tulla seuraamaan pe 19.8. kaikille avoimeen Rio kisakatsomoon Sports Academy Helsinkiin (os. Kaivokatu 8). Paikan päällä lajituntemusta ja asiantuntijakommentaattoreita. Kisakatsomo on auki Volkovan kahden ensimmäisen välineen ajan myös alle 18-vuotiaille huoltajan seurassa.

 

**

Taustatietoa rytmisestä voimistelusta olympialaisissa

 

Vanne halkaisija 80-90cm, paino min 300g

Pallo halkaisija 18-20cm, paino min 400g

Keilat n. 40cm, paino 150g kappale

Nauha satiinia, pituus min 6m, kiinni kepissä

 

Kilpailualue 13x13 m

Ohjelman kesto: yksilöt 1,5 min, joukkueet 2,5 min

 

Rytmisessä voimistelussa kilpaillaan joko yksilönä tai joukkueena. Yksilöt suorittavat neljä ohjelmaa eri välineillä, joita ovat vanne, pallo, keilat ja nauha. Joukkueilla puolestaan on kaksi eri ohjelmaa, joista toisessa välineinä on 5 nauhaa, toisessa 2 vannetta ja 6 keilaa. Rytmisessä voimistelussa musiikin tahtiin suoritettavat vaikeusosat ja välineen liikkeet muodostavat sujuvan kokonaisuuden. Tuomaristo arvostelee suoritukset ja antaa vaikeusasteesta ja suorituksesta koostuvat yhteispisteet.

Rytmisen voimistelun pisteinfo

Rytmiseltä voimistelijalta vaaditaan liikkuvuutta, koordinaatiota, rytmitajua ja liikeilmaisua sekä psyykkistä vahvuutta. Huipputason voimistelijaksi pääseminen vaatii lukemattoman määrän tunteja balettisalilla sekä monipuolisten lajiharjoitusten parissa.

Rytmisessä voimistelussa olympiakulta on mennyt Venäjälle joka kerta vuoden 2000 olympialaisista lähtien. Venäjä onkin jälleen ennakkosuosikki niin yksilöissä kuin joukkueessakin. Viimeiset kolme maailmanmestaruutta voittanut Venäjän Yana Kudryavtseva on kovimpia nimiä Riossa. Vahvoja haastajia hänelle ovat Margarita Mamun (RUS), Ganna Rizatdinova (UKR) ja Melitina Staniouta (BLR).

Rytmisen voimistelun joukkuekilpailu käydään Rion olympialaisissa myöskin tulevana viikonloppuna. Lauantaina 20.8. käytävään alkukilpailuun osallistuu 14 joukkuetta, ja näistä 8 parasta jatkaa seuraavan päivän finaaliin. 

 

Tiesitkö?

  • Yli puolet Riossa kilpailevista rytmisistä voimistelijoista on iältään 16-20-vuotiaita.
  • Rytminen voimistelu oli olympialaisissa ensi kertaa vuoden 1984 kilpailuissa Los Angelesissa.
  • Lajissa on vain naisia, mutta miesten rytmistä nähdään ehkä tulevaisuudessa.
  • Viides väline, naru, jäi pois kokonaan naisten sarjasta vuonna 2011. Ensi vuonna se palaa naisten joukkueille, mutta ei yksilöille.
  • Välineen tulee liikkua koko ohjelman ajan - liian pitkään paikallaan olevasta välineestä seuraa pistevähennys.

 

**

19-vuotias Volkova saavutti olympiapaikan huhtikuussa Rio de Janeirossa käydyssä olympiakarsinnassa, ja tuo olympialaisiin suomalaisväriä 16 vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisiin olympialaisiinsa osallistuva Volkova on Voimistelu- ja urheiluseura Elisen kasvatti, ja neliottelun hallitseva Suomen mestari. Vuoden 2015 EM-kisoissa hän ylsi yhdessä Jouki Tikkasen kanssa Suomen kautta aikojen parhaaseen tiimitulokseen sijoittuen kuudenneksi. 

Suomalaisia rytmisen voimistelun edustajia on nähty aikaisemmin kolmissa olympialaisissa 1990-luvulta lähtien. Hanna Laiho oli Suomen ensimmäinen rytminen voimistelija Barcelonan kesäolympialaisissa 1992, ja hänen jälkeensä Suomea ovat edustaneet Katri Kalpala (Atlanta, 1996) sekä Heini Lautala (Sydney, 2000).  Rytmisessä voimistelussa Suomen paras saavutus on ollut Lautalan 23. sija. 

 

 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs