Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Volkova lopettaa kilpauran raskain mielin olosuhteiden pakosta

Suomen Voimisteluliitto

Volkova lopettaa kilpauran raskain mielin olosuhteiden pakosta

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2016 klo 19:00
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Rytmisen voimistelun Ekaterina ”Katja” Volkova on ilmoittanut lopettavansa kilpaurheilun. Rion olympialaisissa Suomea edustanut ja rytmisen voimistelun neliottelusta Suomen historian parhaan tuloksen voimistellut Volkova jatkaa toimimista voimistelun parissa, mutta ei jatka kilpauraansa.

”Päätös oli raskas. Olen elänyt rytmiselle voimistelulle seitsemän vuotiaasta asti, harjoitellut urani aikana lähes 20 000 tuntia ja saavuttanut yhdessä valmentajani Larisa Gryadunovan kanssa unelmiani. Vallitsevat harjoitusolosuhteet eivät kuitenkaan houkuttele jatkamaan”, 19-vuotias Volkova kertoo päätöksestään.

Volkova harjoitteli Rion olympialaisiin Kisakallion Urheiluopistossa, sillä pääkaupunkiseudulta ei löydy rytmisen voimistelun oikeaa kisakanveesia. Haasteeksi pysyvän kanveesin rakentamiselle on osoittautunut oikeanlaisen, tarpeeksi korkean harjoitussalin löytyminen, joka olisi voitu osoittaa ainoastaan rytmisen voimistelun harjoitteluun. Samaan aikaan useampi seura jakaa vähäiset matolliset harjoittelutilat useiden eri joukkueiden ja eri ikäisten voimistelijoiden kesken. Käyttöastetta oikeanlaiselle kisakanveesille olisi Suomessa enemmän kuin olosuhteet mahdollistavat.

”Valmistautuminen Rion olympialaisiin oli onnistunut Kisakallion loistavien harjoitusolosuhteiden ja tuen ansiosta. Viime vuoden aikana harjoittelin kahdeksan tuntia päivässä omassa kuplassa eläen, keskittyen vain urheiluun. Ihannetilanteessa jonkinlainen normaali arki yhdistyisi huippu-urheilun harjoitteluun, samanlaisissa olosuhteissa kuin lajin muu kärki harjoittelee. Pääkaupunkiseudulla tämä on mahdotonta”, Katja Volkova selvittää ja jatkaa

”Olen ollut onnekas, sillä olen välttynyt suuremmilta vammoilta urheilija-urani aikana. Mutta säännöllinen harjoittelu kovemmalla alustalla kuin mihin laji on suunniteltu, olisi hieman sama kuin jalkapalloilijat harjoittelisivat asvaltilla.”  

Katja Volkova on voimistellut yli 12 vuotta, ja edustanut viimeiset viisi vuotta Suomen maajoukkueessa kansainvälisissä kilpailuissa. Seuraavaksi Volkova haluaa antaa takaisin.

”Haluan jakaa kokemuksiani, tietotaitoani ja auttaa osaltani lajia kehittymään Suomessa. Olen kulkenut pitkän tien yhdessä valmentajani Larisa Gryadynovan sekä kasvattiseurani Voimistelu- ja Urheiluseura Elisen kanssa. Päätös kilpauran päättämisestä oli raskas, sillä Larisa on minulle kuin toinen äiti. Jatkamme yhteistyötä, mutta eri merkeissä.”

Olympiamenestyksen lisäksi Volkova muistetaan lukuisista maailmancup ja Grand Prix -kilpailujen finaalipaikoista, Suomen parhaasta yksilöiden EM-sijoituksesta (EM 2015 neliottelun 13. sija ja vanteella 10. sija) sekä kahden viime vuoden Suomen mestaruuksista. Seuraava tavoite Volkovalla on valkolakki.

”Olympiavuonna opintoni olivat tauolla, valmistautuminen ei muuten olisi ollut mahdollista. Mutta nyt olen palannut normaaliin opiskeluarkeen. Syksyllä kirjoitin jo ensimmäiset aineet ylioppilaskirjoituksissa ja tavoitteenani on painaa valkolakki päähäni vuoden 2017 aikana.”

Unelmien tavoittelu on Volkovalle tuttua ja samaa hän toivoo nuorille faneilleen:

”Kulunut vuosi olisi ollut raskas ilman lukuisia faneilta ja nuorilta rytmisen harrastajilta saamiani kannustusviestejä. Unelmat voivat toteutua, uskaltakaa tavoitella niitä. Mutta ennen kaikkea tärkeintä on tehdä tätä lajia itselle, koko sydämestä.”

”Haluan kiittää Kisakallion lisäksi Voimisteluliittoa, opetus-ja kulttuuriministeriötä, Olympiakomiteaa, Vantaan kaupunkia ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa sekä kaikkia kilpaurani aikana minua tukeneita ja kannustaneita henkilöitä ja tahoja. Olen elänyt unelmaani, kiitos kanssaelämisestä!”

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt Katja Volkova, p. 050 4326 390

 

Volkovan parhaat saavutukset

Rion olympialaiset 2016 – neliottelun 21. sija

Suomen mestari 2016 ja 2015

EM-kilpailut 2015 - neliottelun 13. sija ja vanteella 10. sija

Kaikki Volkovan kisasaavutukset

 

 

 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs