Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Voimistelun arvokilpailut jatkuvat TeamGymin EM-kilpailuilla

Suomen Voimisteluliitto

Voimistelun arvokilpailut jatkuvat TeamGymin EM-kilpailuilla

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 11:58
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Suomalaiset voimistelevat TeamGymin Euroopan mestaruuskilpailuissa Sloveniassa, Mariborissa 12.–15.10.2016. Suomesta kilpailuihin lähtee kaksi 12 voimistelijan joukkuetta, naisten ja tyttöjen sarjoihin.

Suomesta EM-kilpailuihin lähtee kokonaisuudeltaan vahva ja tasapainoinen edustusjoukkue. EM-joukkueet on valittu 30 voimistelijan maajoukkueista näyttöjen ja harjoituskilpailujen perusteella. Naisten EM-joukkueessa voimistelee urheilijoita neljästä eri voimisteluseurasta ja tyttöjen joukkue on koottu puolestaan kuuden seuran voimistelijoista.

"Harjoituskilpailujen jälkeen fiilis on luottavainen ja hyvä. Koko joukkue on treenannut ahkerasti ja motivaatio on korkealla. Vapaaohjelman vaikeusosiin täytyy laittaa 100% focus kilpailutilanteessa, jotta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Myös vapaaohjelman ilmaisua ja huolellista suorittamista on hiottu ennen h-hetkeä. Jännittävästä kilpailutilanteesta huolimatta, pyrimme nauttimaan joka hetkestä," kommentoi naisten joukkueen kapteeni Vilma Lankinen lokakuun alussa järjestetyn harjoituskilpailun jälkeisiä tunnelmia.

Suomen naiset kilpailevat torstaina 13.10. ja tytöt puolestaan keskiviikkona 12.10. Karsinnoista finaaleihin jatkaa kuusi joukkuetta. Naisten finaali voimistellaan lauantaina 15.10. ja tyttöjen perjantaina 14.10.

Joka toinen vuosi järjestettävät TeamGymin EM-kilpailut ovat lajin suurin arvokilpailu, jossa tunnetusti on kova kansainvälinen taso. Erityisesti Pohjoismaat ovat lajissa vahvoilla. TeamGymissä Suomen paras sijoitus maajoukkueiden aikaan on vuoden 2012 pronssi naisten sarjasta. Maajoukkueisiin lajissa siirryttiin vuonna 2010, tätä ennen EM-kilpailut on käyty seurajoukkueilla.

Lisätietoa kilpailuista ja kommentteja kilpailuista paikan päältä: Sonia Solismaa, TeamGymin lajipäällikkö, p. 040 777 0087

 

Taustatietoa lajista

TeamGym-kilpailut koostuvat kolmesta osasta: volttiradalla nähtävistä useamman liikkeen volttisarjoista, trampetin korkeista volteista sekä joukkueena yhtäaikaisesti suoritettavasta tanssillisesta vapaaohjelmasta. EM-kilpailuissa joukkueen koko on 8–10 voimistelijaa. Kansallisissa kilpailuissa joukkueen kokoa ei ole rajoitettu, tyypillisesti TeamGym-joukkueessa on 10–16 voimistelijaa.

Volttiradalla ja trampetilla voimistelijat suorittavat kolme kierrosta volttisarjoja ja voltteja peräkkäin virrassa. Jokaisella kierroksella liikkeen tai liikesarjan suorittaa kuusi voimistelijaa.

”Vapaaohjelma on kilpailuissa isossa roolissa, sillä siinä yksittäisen voimistelijan suoritus korostuu pisteissä muita telineitä enemmän. Suorituksen tulee olla tasapainoinen, vahva ja yhdenaikainen. Suomelle on koottu paras mahdollinen joukkue kokonaisuutena, kaikki osa-alueet huomioiden. Valinnoissa vapaaohjelman osuus korostuu silloin, kun voimistelijat ovat kahdella muulla telineellä tasaisia,” Suomen EM-joukkueen ja maajoukkueen valmentaja Janniina Väänänen kertoo.

 

Suomen EM-joukkueissa voimistelevat

Naisten joukkue

Andrea Ehrström Helsingfors Gymnastikklubb (HGK) (s. 1995)
Sonja Fredriksson HGK (s. 1997)
Johanna Hansson HGK (s.1997)
Jasmin Haverinen Joensuun Voimistelu ja Liikunta (JoenVoLi) (s. 1997)
Kia Keränen Jyväskylän Voimistelijat (JyVo) (s. 1995)
Tiia Laisi Tampereen Voimistelijat (TV) (s. 1997)
Vilma Lankinen TV (s. 1991)
Kaisa Ojaniemi TV (s. 1993)
Olga Soininen JyVo (s. 1996)
Venla Virtaintorppa HGK (s. 1997)

Varavoimistelijat
Iris Muurasniemi TV (s. 1997)
Viivi Suominen TV (s. 1995)

Kotiin jäävät varavoimistelijat
Sanni Miina JoenVoLi (s. 1997)
Eveliina Tammisto  HGK  (s. 1995)

 

Tyttöjen joukkue

Emmi Hietasalo Espoon Telinetaiturit (EsTT) (s. 2002)
Saana Koivisto Viipurin Reipas (ViRe) (s. 2000)
Helmiina Laitinen Helsingfors Gymnastikklubb (HGK) (s. 1999)
Oona Lemmetty Joensuun Kataja (JoKa) (s. 2000)
Elli Penttilä JoKa (s. 1999)
Roosa Rantalainen Tampereen Voimistelijat (TV) (s. 1999)
Ella Salo TV (s. 2002)
Netta Siitonen EsTT (s. 2003)
Sara Soininen JoKa (s. 1999)
Ella Stucki ViRe (s. 2000)

Varavoimistelijat
Anette Kanko Joensuun Voimistelu ja Liikunta (JoenVoLi) (s. 1999)
Maiju Piironen JoKa (s. 1999)

Kotiin jäävät varavoimistelijat
Iiris Örmälä AS/HGK (s. 2000)

 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs