Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Villiruoalla kohti ympäristövastuullisia MM-kisoja 2017

Lahden ammattikorkeakoulu

Villiruoalla kohti ympäristövastuullisia MM-kisoja 2017

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2014 klo 10:12
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Suomalaista villi- ja lähiruokaa halutaan tarjota ja tuoda kansainvälisesti esiin tulevissa hiihtolajien MM-kisoissa Lahdessa. Tätä teemaa kokoontuu pohtimaan laaja asiantuntijajoukko keskiviikkona 19.2. järjestettävään työpajaan Riihimäen Erätalolle. Ennakkoluulottomina ideanikkareina työpajassa toimivat Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat.

”Metsästämisen yhteys suomalaiseen ruokakulttuuriin on luonnollinen, mutta vähän noteerattu aihe. Olemme iloisia mahdollisuudesta tarjota asiantuntemusta tärkeän aiheen edistämiseksi. Villi- ja riistaruoka on ehdottomasti tärkeä asia kansainvälisessä tapahtumasuunnittelussa vienti- ja brändimielessä. Mutta tärkeää on nostaa sitä esille myös kotimaisessa ruokakeskustelussa ja kuluttajaviestinnässä. Tätä työtä teemme parhaillaan omissa riistaruokahankkeissamme.” kertoo riistaruokakoordinaattori Taina Vuorimies Suomen metsästäjäliitosta.

Työpaja alkaa Master Chef 2013 – kisailija Matti Liipon loihtimalla hirvikeitolla. Työpajan avaa Suomen metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Panu Hiidenmies, minkä jälkeen suomalaisesta villiruoasta kertoo ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki.

”Villiruoka innostaa sekä kotien että ravintoloiden ruoanlaittajia. Ruokaa villistä luonnosta sopii tilaisuuksiin, jotka toteutetaan luonnon keskellä. Moni suomalainen kokki on ihastuttanut myös maailmalla mm. riistalla, kalalla ja villiyrteillä. Villiruokateemat tukevat myös luomun ja lähiruoan sanomaa.” kertoo ELO-Säätiön johtaja Seija Kurunmäki.

Työpajassa yhtenä teemana on kartoittaa villi- ja lähiruuan käytön mahdollisuuksia ja esteitä suurtapahtumissa, kuten tulevissa MM-kisoissa. Riistan ja muun viiliruuan myyminen kuluttajille ja siihen liittyvä yritystoiminta ei ole aivan yksinkertaista. Riistan lihaan liittyviä lainsäädännön kiemuroita työpajassa selventää riistamestari Heikki Taskinen Suomen metsästäjäliitosta.

”Villi- ja lähiruoka sopivat erinomaisesti osaksi tulevien MM-kisojen ympäristövastuullista toimintaa ja suomalainen ruoka juhlistaa myös Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden aikaa.” sanoo projektipäällikkö Maarit Virtanen Lahden ammattikorkeakoulusta.

Lahden ammattikorkeakoulu toteuttaa Ympäristövastuulliset hiihtolajien MM-kisat 2017 –projektin vuoden 2014 aikana Euroopan aluekehitysrahaston tuella. Projektissa kootaan organisaatio kisojen ympäristötyöhön, laaditaan toimintaohjelma jatkoon sekä ideoidaan aivan uusia vastuullisia toimintatapoja. Yhteistyökumppaneina projektissa ovat mm. Lahden kaupunki, Lahden hiihtoseura ja Suomen Hiihtoliitto.

Lisätietoja:
Maarit Virtanen 044 708 1260 (maarit.virtanen@lamk.fi) ja Reetta Jänis 050 301 8167 (reetta.janis@lamk.fi

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs