Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Vesisankarit saapuvat Raumalle juhlavuoden kunniaksi!

Koululiikuntaliitto

Vesisankarit saapuvat Raumalle juhlavuoden kunniaksi!

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2016 klo 08:00
Julkaisija: Koululiikuntaliitto

Suuren suosion saavuttanut Vesisankarit -tapahtumakiertue saa jatkoa, kun Vesisankarit valtaavat Rauman uimahallin torstaina 8.9.2016 klo 8.30 -14.15. Tapahtuman toiminnallisilla rasteilla Rauman viidesluokkalaiset harjoittelevat vesillä liikkumisen taitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella.

Vesisankarit -tapahtumassa Rauman laitesukeltajat opastavat rastillaan, kuinka pelastusliivit puetaan oikeaoppisesti ja miten niillä uiminen onnistuu. Laitesukeltajien toisella rastilla harjoitellaan kanisterin heittoa hädässä olevalle uimarille, kuljetetaan kaveria pelastusrenkaalla sekä sukelletaan Helly -nukkea altaanpohjasta. Kaupungin liikuntatoimen rastilla suoritetaan hauska ja monipuolinen wibitrata.  WinNovan merenkulkualan rastilla harjoitellaan pelastushyppyä ja kiivetään pelastuslauttaan. Suomen Punaisen Ristin Rauman osaston rastilla tutustutaan hätäilmoituksen tekoon, kylkiasentoon kääntämiseen sekä elvytykseen.

”Turvallinen vesillä liikkuminen vaatii olosuhteiden hahmottamista, omien taitojen tiedostamista, sekä oikeanlaista asennetta. Näitä ominaisuuksia Vesisankarit -toiminta edistää”, kertoo Tero Savolainen Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta.

”Raumalla on tänä vuonna uinninopetuksen juhlavuosi. Halusimme sen kunniaksi tuoda Raumalle jotain uutta ja erilaista koululaisille, joten päätimme järjestää Vesisankarit -tapahtuman uimahallissa” kertoo Rauman Vesisankarit -tapahtumavastaava Pinja Kivistö.

Uinninopetus aloitettiin Raumalla tasan 40 vuotta sitten, kun ensimmäiset päätoimiset uimaopettajat palkattiin. Oppilasmäärät ovat kuntaliitosten myötä kasvaneet ja nykyään uimaopetukseen osallistuvia alakoululaisia on lähes 2500. Raumalla koululaisille kertyy 32 uintikertaa alakoulun aikana.  

Vesisankarit -käsikirja kannustaa ilmiölähtöiseen opetukseen

Vesisankarit -hankkeessa innostetaan koululaisia harjoittelemaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja eri vuodenaikoina. Tammikuussa julkaistu Vesisankarit -käsikirja tukee uuden opetussuunnitelman mukaista ilmiöpohjaista opetusta. Käsikirja tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia käsitellä vesiteemaa luokka-asteesta ja oppiaineesta riippumatta. Esimerkkiharjoitusten avulla ja niitä soveltamalla tutustutaan niin veneilyn, ensiaputaitojen kuin vesipelastuksenkin saloihin.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä, mutta vesillä liikkumisen tärkeitä taitoja voi harjoitella monipuolisesti ja turvallisesti eri ympäristöissä kaikkina vuodenaikoina. Käsikirja tarjoaa vinkit vesillä liikkumisen taitojen monipuoliseen ja turvalliseen harjoitteluun esimerkiksi koulun pihalla, liikuntasalissa tai luokkahuoneessa”, iloitsee Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Syksyn 2016 aikana Vesisankarit -tapahtumia järjestetään yhteensä kymmenellä eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Tapahtumiin osallistuu syksyn aikana lähes 4000 alakoululaista opettajiensa johdolla. Tapahtumapaikkakunnat löydät Vesisankareiden tapahtumasivulta

Rauman Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Rauman kaupunki, Rauman laitesukeltajat ja Suomen Punainen risti: Rauman osasto ja WinNova Rauma.

Hankkeessa ovat mukana Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Lisätietoja Rauman tapahtumasta:

Pinja Kivistö, Rauman Kaupunki, pinja.kivisto(at)rauma.fi tai gsm. 044 7933569

 Lisätietoja Vesisankarit- hankkeesta:

Sari Turunen, Koululiikuntaliitto, sari.turunen(at)kll.fi tai gsm 044 713 0821

Koululiikuntaliitto liikuttaa koululaisia alakoululaisista lukiolaisiin ja opetustyötä tekeviä sekä tuottaa materiaalia liikuttamiseen. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs