Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Vauhdikas moottoriurheiluviikonloppu paketissa

Moottoriurheilu.tv

Vauhdikas moottoriurheiluviikonloppu paketissa

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2016 klo 22:00
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

TERO SALMINEN F-RALLISARJAN MESTARIKSI

F-rallisarjan viides ja viimeistä edellinen osakilpailu Black Rocket -ralli ajettiin lauantaina Lopen, Hämeenlinnan, Tammelan ja Hattulan alueilla. Keskuspaikkana sopivan lapsekas Puuhamaa. Kolme sarjan mestaruutta ratkaistiin ennen finaalia.

Salmiset vuorovauhtia

Jo kolmannen kerran päätyivät Tero Salminen ja Petteri Salminen kaksoisvoittoon tämän vuoden F-rallisarjassa. Avauskisassa Petteri vei voiton ja seuraavassa puolestaan Tero oli parempi. Terolle voitto oli kauden kolmas. Samalla Tero otti toisen peräkkäisen mestaruuden. Lisäksi hänellä on B-juniorien mestaruus vuodelta 2005. A-junnujen mestaruus tuli kahta vuotta myöhemmin.

Lue lisää täältä.

 

SAVASTE JA MANNINEN SUOMEN MESTAREIKSI SM-MOTOCROSSISSA

Hyvinkään Moottorikerhon Kim Savaste ja Aki Manninen pääsivät sunnuntaina juhlimaan kotiradallaan luokkiensa Suomen mestaruuksia, kun motocrossin SM-kausi päättyi Hyvinkäällä. Kauden kuudetta osakilpailua värittivät kansainvälisiltä radoilta SM-sarjaan jälleen osallistuneet Miro Sihvonen ja Valtteri Malin.

Motonet SM-Motocrosskauden viimeinen osakilpailu ei ollut EM-sarjassa kilpailleen Vantaan Moottorikerhon Miro Sihvosen ja MM-sarjassa ajaneen Hyvinkään Moottorikerhon Valtteri Malinin täydellistä näytöstä. Kaksikko oli luokkiensa nopeimmat ajajat, mutta molemmat myös sortuivat virheisiin toisissa erissään.

Lue lisää täältä.

 

TARKKALA A3- LUOKAN SUOMEN MESTARUUTEEN

Kytönen Motorsport -tiimin Marko Tarkkala varmisti lauantaina Riihimäellä enduron A3- luokan Suomen mestaruuden.

SM-sarjan viimeinen osakilpailu kaasutellaan sunnuntaina, mutta Tarkkala on tehnyt luokassa selvää jälkeä voittaen kaikki osakilpailut tähän mennessä ja varmistaen mestaruuden ennen kauden viimeistä osakilpailua.

Lue lisää täältä.

 

SUPERBIKEN SM SAI HARMILLISEN LOPUN

Koko päivän jatkunut sade ei sinällään olisi haitannut kisaa, mutta ennen Superbikeja ajetussa Moto3/Morivaki –lähdössä kilpailijan pyörä valutti öljyä radalle. Ennen Superbiken lähtöä rataa yritettiin puhdistaa lähes tunnin ajan, mutta märältä radalta öljyn siivoaminen osoittautui mahdottomaksi. Kilpailun johto teki päätöksen, että riski kilpailun jatkamiselle oli liian suuri.

Suurin osa kuljettajista piti ratkaisua aivan oikeana, mutta eriäviäkin mielipiteitä oli. Ennen kaikkea harmissaan oli Ville Valtonen, jolle ei tullut mahdollisuutta taistella mestaruudesta Aleksi Kyllästisen kanssa.

Sarjan viralliset tulokset ratkaistaneen jonkinlaisella tuomaristopäätöksellä myöhemmin, mutta todennäköisesti mestari on Aleksi Kyllästinen, jolle Ville Valtonen häviää kaksi pistettä.

Lue lisää täältä.

 

SELIÖ HALLITSI KIINAN GP:TÄ LÄHDÖSTÄ MAALIIN

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö ajoi uransa 13. GP-voiton F1-veneiden Harbinin GP-osakilpailussa Kiinassa. Lähdöstä maaliin kilpailua hallinnut lajin kaksinkertainen maailmanmestari nousi voitollaan MM-pisteissä neljänneksi. Toisesta ruudusta kilpailuun startannut Filip Roms joutui keskeyttämään kakkossijalta rajun kolarin seurauksena.

F1-veneiden kauden neljäs MM-osakilpailu oli Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliön näytöstä. Paalupaikalta uransa 140. F1-veneiden MM-osakilpailuun startannut Seliö hallitsi Harbinin GP-osakilpailua lähdöstä maaliin. Keltaisten lippujen sävyttämässä kilpailussa Seliö ei luovuttanut missään vaiheessa paikkaansa kärjessä. Uran 13. MM-osakilpailuvoitto syntyi 2,4 sekunnin erolla ennen Ruotsin Jonas Anderssonia ja Ranskan Philippe Chiappea.

Kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa keskeyttämään joutuneelle Seliölle Harbinin GP:n voitto oli uran kolmas Kiinassa.

Lue lisää täältä.

 

MUSTOSEN VAUHTI VAATIMATONTA MM-MAARADALLA RANSKASSA

Maaradan MM-sarjan neljäs kilpailu ajettiin viime yönä Ranskan Morizessa. Aki-Pekka Mustosella oli paljon pelissä, sillä hyvä pistepotti vahvistaisi miehen asemaa kahdeksan joukossa MM-pisteissä ja suoraa paikkaa ensi vuoden MM-sarjaan.

Kilpailu sujui varkauden mieheltä kuitenkin vaisusti. Pisteitä ei viidestä erästä kertynyt, joten saaliiksi jäi pyöreä nolla.

– Se meni todella huonosti, huokaisi Appe raskaasti.

Nollakisa tiesi sitä, että MM-pisteissä Appe tipahti yhdeksänneksi. Kahdeksantena pisteissä oleva Saksan Jörg Tebbe on vain kaksi pistettä Apen edellä, joten kaikki on vielä mahdollista. Viimeiset MM-pisteet jaetaan Vechtassa Saksassa 17.9.

Lue lisää täältä.

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs